Cover van boek Born to run
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Unieboek/Het Spectrum | 2018 | 528 pagina's
ISBN: 9789000358700
Dit boek staat in de lijst Papaboeken

Born to run

Born to run, de plaat die Bruce Springsteen's internationale doorbraak betekende, is nu ook de titels van zijn autobiografie. Net als zijn liedjes schreef hij het boek in zijn unieke stem schreef hij het boek in zijn unieke stem: even teder als ruw. Springsteen groeide op in de arme staat New Jersey: hét icoon voor de arbeidsklasse in Amerika. Je ontdekt hoe zijn grootmoeder hem opvoedt, hij geld bijeensprokkelt voor een eerste gitaar, al liftend rondtrekt, de bandleden van zijn legendarische E-Street Band leert kennen en stap voor stap een succesvolle muzikant wordt. 

Immer cool blijft Springsteen met beide voeten op de grond. Geen drugs, een vleugje alcohol en seks, hier en daar gevloek, maar vooral plichtbewust en hard werken. Hij is eerlijk over pijnlijke onderwerpen zoals de relatie met zijn vader en zijn eigen worstelingen met depressie. Born to run is een godsgeschenk voor fans van "The Boss" en voor iedereen die zich ooit een verschoppeling voelde. 

Lees een stukje

Mijn kwaliteiten als showman ontwikkelden zich al vroeg. Gekruid door het Zerilli-bloed dat door mijn aderen stroomt, was ik van nature theatraal. Dus om in de schijnwerpers te staan voordat ik muziek kon maken, DÁNSTE IK! ... een beetje. Het belangrijkste was dat ik bereid was het risico te nemen dat de helft van de populatie van de buurt me uitlachte (de mannelijke) omdat ik erachter was gekomen dat de andere helft iemand die iets anders wilde dan stevig tegen ze aangedrukt schuifelen, geweldig vond. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren