Cover van boek Mijn verhaal
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Hollands Diep | 2019
ISBN: 9789048840762

Mijn verhaal

Dit is het levensverhaal van Michelle Obama, dat start in Chicago, waar ze opgroeit in een arm, maar liefdevol gezin. Ze wil leren, ze is slim en ze pakt alle kansen die ze krijgt. Wanneer ze uiteindelijk in een chique advocatenkantoor werkt, ontmoet ze daar ene Barack Obama. Ze worden verliefd, trouwen, en beginnen een gezin, ze hebben het goed - alles netjes volgens plan. En dan besluit Barack dat hij president van de Verenigde Staten wil worden.

Michelle Obama geeft in haar autobiografie niet alleen een inkijk in de kluwen die Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn, of in het tot de verbeelding sprekende Witte Huis. Veel meer is dit een verhaal over hoe ze haar eigen weg maakt. Eerst als zwart meisje dat brandt van ambitie, en zoveel jaren later als Vrouw Van. Net als iedereen moet ze uitzoeken wie ze wil zijn en wat ze voor anderen kan betekenen. Een warm, menselijk en soms grappig boek.

Lees een stukje

Zoals zoveel meisjes was ik me al vroeg bewust van de verantwoordelijkheden voor mijn lichaam, lang voordat ik er zelfs maar als een vrouw ging uitzien. Ik liep nu zelfstandiger door onze buurt, minder gebonden aan mijn ouders. Ik nam de stadsbus om aan het einde van de middag naar dansles te gaan op de Mayfair Academy aan 79th Street, waar ik jazzdansen en aerobics deed. Soms deed ik een boodschap voor mijn moeder. Met die nieuwe vrijheid kwam nieuwe kwetsbaarheid. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
Michele
19/09/2020
5

You go girl! Deze dame klom vanuit een liefdevol gezin in een kansarme omgeving tot aan de top. Dankzij een goed stel hersenen, maar vooral dankzij doorzetting. Veel levenswijsheid bovenop een positief verhaal. Boodschap: geloof in jezelf en geef niet op.  

Wat vind JIJ?

Aantal sterren