Cover van boek Neem nooit een beste vriend
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Leopold | 2023 | 268 pagina's
ISBN: 9789025884215

Neem nooit een beste vriend

Het trio Dylan, Sergio en Joshua (soms beste vrienden, dan weer aartsvijanden) is alomtegenwoordig in dit retestrakke verhaal, aangevuld met de uitdagende en ravissante Lindsey. Deze vier jongeren worstelen met zichzelf, kibbelen met elkaar en zoeken naar een way of life die hen past.
Deze roman flirt met kunst (Joshua strooit gul met tekeningen en kunstweetjes doorheen het verhaal), dans (Lindsey's manier om haar demonen te temmen) en oh jawel: seksualiteit! Het is immers soms zo moeilijk balanceren op het dunne koord vriendschap - liefde, niet waar?
Erna Sassen schrijft in een ongecompliceerde stijl: zonder verpinken verweeft ze allerlei hedendaagse jongerenthema's in haar verhaal, in een taaltje dat lekker weghapt.

Lees een stukje

Ik weet niet precies in welke stijl ze danste, het leek een beetje op wat de dansers van Beyoncé doen. Combinatie van hiphop, freestyle en moderne dans? Het was zo gaaf. Beter dan ik ooit had kunnen dromen. Ik schetste voor mijn leven. Alsof ik achterna gezeten werd door een roedel hongerige wolven. Over ontsnappen gesproken. De volgekalkte schetsbladen vlogen in het rond, ik nam de tijd niet om ze netjes neer te leggen want ik moest dóór, Lindsey danste er bovenover, onderdoor en soms per ongeluk dwars doorheen, waar ze eigenlijk alleen maar mooier van werden die schetsen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren