Cover van boek Waar ik ga
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon Young Adult | 2018 | 236 pagina's
ISBN: 9789048844777

Waar ik ga

Freya, Harun en Nathaniël ontmoeten elkaar op de meest bizarre manier: Harun is er getuige van dat Nathaniël in Central Park Freya's val van een brug breekt. Samen trekken de drie vreemden naar de spoeddienst. En voor ze het beseffen, spelen ze een belangrijke rol in elkaars levens. Niet toevallig staan ze dan ook alle drie voor een fundamentele beslissing. Freya's stemproblemen brengen haar muziekcarrière in gevaar. Harun worstelt met zijn geaardheid. En Nathaniël is halsoverkop naar New York gekomen en lijkt het noorden volledig kwijt.
Hoe kunnen drie vreemden elkaar helpen om hun leven terug op de treinsporen te krijgen?

Soms helpt het perspectief van een buitenstaander om een helder zicht te krijgen op je problemen. Freya, Harun en Nathaniël kunnen in elkaars gezelschap eindelijk nog eens een keertje zichzelf zijn. Mondjesmaat onthullen ze aan elkaar hun verleden. En zo kom je als lezer steeds dichter te staan bij de personages. Hun verleden is complex en getekend door het leven in en buiten een grootstad. New York lijkt misschien ver weg maar de schrijver van dit boek brengt de drie jongeren erg dichtbij.

Lees een stukje

Freya denkt aan muziek en dan stilte. En helemaal alleen zijn ---
Harun denkt aan liefde, en familie, en Sodemieter op uit mijn leven ---
Nathaniël denkt aan zijn vader en aan Sam en Frodo en een huis dat wordt opgeslokt door een bos. ---
Ze zijn volkomen vreemden voor elkaar, met verschillende levens en verschillende problemen, maar in deze ziekenhuiskamer meten ze verdriet op dezelfde manier. Ze meten het in verlies.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
mark
18/09/2023
4

Ik vond het boek heel mooi maar soms wel een beetje verwarrend omdat het drie verschillende perspectieven verteld. Los daarvan vond ik het wel een aanrader. 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren