Cover van boek Je moet dansen op mijn graf
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2010 | 238 pagina's
ISBN: 9789045111476
Dit boek staat in de lijst Holebi

Je moet dansen op mijn graf

Hal is al zijn hele leven op zoek naar wat in jongensboeken een 'boezemvriend' genoemd wordt. In Barry lijkt hij die eindelijk gevonden te hebben. Ze beginnen een stormachtige relatie, maar al snel slaat het noodlot toe. Dansend op het graf van zijn vriend, wordt Hal opgepakt. Hoe hij tot dat eerbewijs gekomen is, vertelt hij in de 40 'voortgangsverslagen' aan zijn maatschappelijk werkster. Krantenberichten en brieven vervolledigen de soms hilarische maar even vaak erg aangrijpende puzzel.

Deze klassieker werd meer dan 30 jaar geleden gepubliceerd maar is nog altijd even actueel. Aan de brieven gepost in cassettedoosjes geraak je snel gewend. Hals fascinatie voor literatuur en de dood vragen wat meer moeite. Die twee helpen hem de werkelijkheid te begrijpen.
Een universeel verhaal over liefde dat het lezen en herlezen meer dan waard is.

Lees een stukje

Het gaat altijd om één ogenblik. Het punt waarop je niet meer terug kunt, waarop je weet dat je, als je doodgaat, de dingen niet meer ongedaan kunt maken. Dat weet ik nu. Dat heb ik toen geleerd, met Barry. En Ozzy liet met een paar dagen geleden twee regels van een gedicht lezen, waar het precies in staat. Ze zijn van T.S. Eliot en komen uit een gedicht dat The Waste Land heet, en dat ik volgens Ozzy absoluut moet lezen. Deze regels zijn het:

Het vreselijk waagstuk van een seconde van overgave,
niet uit te wissen door een eeuw van voorzichtigheid.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.875
2.9/5 4 stemmen
Appeltje
17/11/2020
2

Ik vond dit echt geen leuk boek en het duurde weken voor het uitgelezen was, het las helemaal niet vlot en ik vond het eerder een boek voor jonge kinderen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren