Cover van boek Dit is mijn dag
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2011 | 176 pagina's
ISBN: 9789045112213

Dit is mijn dag

Het hilarische verhaal van een zomerbaantje als kangoeroe, een ontroerende brief aan het milieu- & bouwtoezicht van een man die uit zijn boshut dreigt gezet te worden, een boeiende conversatie tussen kostschooljongens over god of een schokkende aanvaring met een mensenhandelaar. Je kan het zo gek niet bedenken, of dit boek vertelt je er een verhaal over.

'Flash fiction', zo heten de zestien korte verhalen in Dit is mijn dag. In niet meer dan duizend woorden per verhaal schetst Aidan Chambers gebeurtenissen waarmee hij gemakkelijk een heel boek zou kunnen vullen. Laat je door de bekroonde schrijver meevoeren van verhaal naar verhaal en ontdek dat de teksten meer gemeen hebben dan ze doen vermoeden!

Lees een stukje

Ik moest springen als een kangoeroe. Daarin werd ik tijdens de twee trainingsdagen intensief gecoacht door de Australische sergeant-majoor: 's ochtends zonder pak, 's middags in het pak, waardoor ik ging vermoeden dat het allemaal niet zo leuk en aardig was als ik van tevoren had gedacht. Springen is een aanslag op je beenspieren, vooral wanneer je die in het dagelijkse leven niet zo vaak gebruikt.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren