Cover van boek Zeg iets!
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Eenhoorn | 2018 | 319 pagina's
ISBN: 9789462913554

Zeg iets!

Ben verloor zijn vriendin bij een verkeersongeval. Op een dag moet hij bloemen leveren aan Liv, een meisje met ogen vol pijn. Haar moeder ligt in een coma na de aanslagen op Zaventem. Ze delen hun verdriet en groeien dichter naar elkaar toe.

Dit boek pakt heel veel thema's aan die herkenbaar zijn voor jongeren: de aanslagen van 22 maart in Brussel, liefde, stress, verdriet, studiekeuzes, communicatieproblemen, omgaan met stiefouders... Herkenbaar voor elke lezer.

Lees een stukje

Papa en Valerie volgden 's avonds het nieuws op de voet, maar Liv haakte al snel af. Ze werd onrustig van de beelden waarop de luchthaven veranderd leek in een oorlogsgebied, en de uitspraken van enkele politici bezorgden haar al helemaal de kriebels. De volgende ochtend hing er op school een sfeer van verslagenheid. Haast alle leerkrachten besteedden aandacht aan wat er was gebeurd. Liv vond het intussen toch een tikje vreemd dat Isabel geen teken van leven gaf, maar ze wuifde elke bange gedachte weg. Isabel had geen reden om op die luchthaven te zijn. Liv zou die avond wel even bij haar langsgaan. Vlak na de middag werd ze door een leerlingenbegeleider uit de klas gehaald. Bij het secretariaat zag ze haar vader staan. 'Papa?' Hij was bleek en zijn lip trilde toen hij begon te praten. 'Liv, er is iets verschrikkelijks -'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.75
4.8/5 4 stemmen
Emma Peeters
07/12/2023
4

Ik vind het verhaal super mooi! Het personage Liv heeft mij veel bijgeleerd. Het is een boek dat ik niet snel ga vergeten. Misschien was het leuker geweest als het einde wat langer duurde. 

Enes
20/09/2023
0

Ik vind het verhaal mooi.ūüĎŹ

Enes
20/09/2023
5

Het gaat over een mooi verhaal

 

Lobke
26/04/2022
5

Dit boek is zo mooi!!!??

Luna
04/03/2022
5

Dit boek is geweldig¬†als je ge√Įnteresseerd¬†bent in lezen over ongelukken en liefde.

Fijn dat Reine De Pelseneer deze topper heeft geschreven. ‚úď

Wat vind JIJ?

Aantal sterren