Cover van boek Zeg iets!
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Eenhoorn | 2018 | 319 pagina's
ISBN: 9789462913554

Zeg iets!

Ben verloor zijn vriendin bij een verkeersongeval. Op een dag moet hij bloemen leveren aan Liv, een meisje met ogen vol pijn. Haar moeder ligt in een coma na de aanslagen op Zaventem. Ze delen hun verdriet en groeien dichter naar elkaar toe.

Dit boek pakt heel veel thema's aan die herkenbaar zijn voor jongeren: de aanslagen van 22 maart in Brussel, liefde, stress, verdriet, studiekeuzes, communicatieproblemen, omgaan met stiefouders... Herkenbaar voor elke lezer.

Lees een stukje

Papa en Valerie volgden 's avonds het nieuws op de voet, maar Liv haakte al snel af. Ze werd onrustig van de beelden waarop de luchthaven veranderd leek in een oorlogsgebied, en de uitspraken van enkele politici bezorgden haar al helemaal de kriebels. De volgende ochtend hing er op school een sfeer van verslagenheid. Haast alle leerkrachten besteedden aandacht aan wat er was gebeurd. Liv vond het intussen toch een tikje vreemd dat Isabel geen teken van leven gaf, maar ze wuifde elke bange gedachte weg. Isabel had geen reden om op die luchthaven te zijn. Liv zou die avond wel even bij haar langsgaan. Vlak na de middag werd ze door een leerlingenbegeleider uit de klas gehaald. Bij het secretariaat zag ze haar vader staan. 'Papa?' Hij was bleek en zijn lip trilde toen hij begon te praten. 'Liv, er is iets verschrikkelijks -'

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren