Cover van boek Backstage in de sixties
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
EPO | 2008 | 303 pagina's
ISBN: 9789064454776
Dit boek staat in de lijst Boeken voor muzikanten

Backstage in de sixties

Joe Boyd was één van de meest toonaangevende muziekproducers uit de jaren '60. In dit boek vertelt hij over zijn jeugdige passie voor oude blues en jazz, de opkomst van de hippies, het begin van de rock, en de ondergang van de hippie-cultuur in drank, mentale problemen, sektes en drugs. Dit alles overgoten met vele persoonlijke details over toenmalige iconen zoals bijvoorbeeld Jimi Hendrix, Pink Floyd, Bob Dylan, John Coltrane en Nick Drake.

Een boek voor drie soorten mensen: bluesfans, would-be hippies, en muziekfreaks in het algemeen. Het enthousiasme van Joe Boyd doet je naar de platenzaak rennen om daar op zoek te gaan naar allerlei onbekend lekkers. Het is alsof je op de eerste rij staat bij de geboorte van de rockmuziek. Boyd neemt de lezer mee naar Woodstock, Newport Jazz, krakkemikkige opnamestudio's en hippe clubs. Vooral leuk is ook de aandacht die hij schenkt aan undergroundbands als Sandy Denny, The Incredible String Band, Shirley Collins, Vashti Bunyan etcetera, artiesten die sinds een paar jaar weer helemaal in zijn in het alternatieve circuit.

Lees een stukje

Naar hedendaagse normen was het concert niet luid. Maar in 1965 was dit wellicht het allerluidste dat eender wie in dat publiek ooit gehoord had. Een golf van verwondering rolde over het terrein. Op het einde van de song klonk een rumoer dat uit verschillende geluiden bestond. Jawel, er klonk boegeroep, maar het was niet de meerderheid. Er waren ook kreten van opwinding en triomf, hoon en afkeuring. De muzikanten namen niet de moeite die golf van complexe reacties te analyseren. Ze rolden recht in de tweede song.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren