Cover van boek Just Kids
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Geus | 2012 | 352 pagina's
ISBN: 9789044521160
Dit boek staat in de lijsten Boeken voor muzikantenHotels

Just Kids

Zangeres en schrijfster Patti Smith vertelt over haar vriendschap met Robert Mapplethorpe. Ze leerden elkaar eind jaren ’60 kennen in New York. Daar hoopten ze het te maken als kunstenaars. Ze waren straatarm, maar zwoeren elkaar altijd te helpen. Ze waren tieners, just kids. Patti zou haar gedichten gaandeweg op muziek gaan zetten en groeide uiteindelijk uit tot de ‘Godmother of Punk’. Robert werd een wereldberoemd fotograaf. Dit boek is het verhaal van hun zoektocht.

Patti Smith is niet voor niets dichteres. Dit boek is fantastisch geschreven. Je waant je helemaal in het New York van de jaren ’70. Het verhaal brengt je van schrale hotels naar de entourage van Andy Warhol. Maar het boek is bovenal de fascinerende geschiedenis van twee jongen mensen met een droom. Dank u, Patti Smith, om dit verhaal te delen!

Lees een stukje

We waren als Hans en Grietje en we waagden ons het donkere woud van de wereld in. Er waren verlokkingen, heksen en demonen waarvan we nooit hadden kunnen dromen en er was pracht waarvan we maar ten dele een voorstelling hadden. Niemand kan spreken voor deze twee jonge mensen of met iets van waarheid over hun dagen en nachten samen vertellen. Alleen Robert en ik kunnen dat. Ons verhaal, zoals hij het noemde. En omdat hij er niet meer is, heeft hij de taak om het te vertellen aan mij overgelaten.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.75
4.8/5 2 stemmen

Wat vind JIJ?

Aantal sterren