Cover van boek Eerste liefde
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Boekerij | 2019 | 416 pagina's
ISBN: 9789052861968

Eerste liefde

Charlie is een doorsnee tiener, op zoek naar een eigen identiteit. Zijn vrienden zijn best gemeen, zijn vader is depressief en zijn moeder trapte het af. Geheel bij toeval leert hij de sprankelende Fran kennen, die hem overhaalt om mee te werken aan een toneelstuk. Acteren in een kunstige productie van Romeo en Julia ligt ver buiten de comfortzone van Charlie, maar omwille van Fran probeert hij het toch. 

Het is een onschuldig liefdesverhaal tijdens een warme zomer, in 1997, niets nieuws onder de zon. Het boek neemt zichzelf echter niet serieus. De verteller geeft regelmatig aan dat de plot inderdaad nogal voorspelbaar is. Die zelfrelativering maakt het boek en de personages geweldig leuk en herkenbaar.

Lees een stukje

Op maandag was het mooie weer voorbij en ik lag in bed te luisteren naar het geraas van een hele zomervakantie aan regen. De eerste repetitie van Romeo en Julia was om half tien, en om kwart voor negen kwam het nog steeds met bakken uit de hemel en was het buiten zo donker als op een decembermiddag. Misschien was het een teken. Op mijn zestiende was het enige doel van het weer mij persoonlijke berichten te sturen en de regen die nu het raam geselde was een hand op mijn borst die zei: hier kan niets goeds uit voorkomen. Je zet jezelf voor schut. Vergeet haar. Blijf in bed liggen. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren