Cover van boek Romeo & Julia
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Blossom Books | 2018
ISBN: 9789463492508

Romeo & Julia

Het alombekende verhaal van Romeo en Julia, twee tieners uit rivaliserende Italiaanse families die halsoverkop verliefd worden, is in dit boek in een hedendaags jasje gegoten. Romeo is een stoere jongeman, die samen met enkele vrienden, graag naar meisjes kijkt en naar feestjes gaat. Een echte levensgenieter. Julia is een eigenwijs en atypisch meisje dat vooral haar eigen keuzes wil maken, in plaats van te luisteren naar haar ouders. Bij toeval komen de twee elkaar tegen en het is liefde op het eerste gezicht. Helaas is hun liefde gedoemd om te mislukken door de haat die hun families al generatieslang voor elkaar dragen.

Deze klassieker van Shakespeare is nu 'hertaald' in een frisse romanvorm. Makkelijk om te begrijpen en je krijgt toch het originele verhaal!

Lees een stukje

'Vooruit, verliefde druiloor. Ik heb allang besloten je te helpen met die geheime trouwerij. Dit huwelijk kan namelijk een prima middel zijn om de twee families bij elkaar te brengen. Misschien kan haat zelfs worden omgetoverd tot liefde.' De broeder glimlacht flauwtjes. 'Een mens mag hopen.'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.857145
4.9/5 7 stemmen
iamjunior.peeters@leerling.busokristuskoning.be
23/11/2023
5

ik vind het een kei mooi verhaal 

Yana
08/11/2023
4

Leuk boek, zalig om te lezen maar een veel te dik boek voor mij. Maar dat ligt waarschijnlijk aan mij. Wel een aanrader voor mensen die graag lezen over liefde.

Camille.
06/11/2023
5

Super tof boek! Legt kort en krachtig het verhaal van Romeo & Julia uit! Sommige zinnen zijn naar mijn mening een beetje moeilijk te verstaan, maar dat kan ook aan mij liggen! Zeker een aanrader en een super mooi liefdesverhaal! ❤️

Cristiano Trondo
09/10/2022
5

Romeo & Julia is een mooie hervertelling van het wereldberoemde verhaal. De uitgave is prachtig en past mooi bij de sfeer van het boek. De prozavorm maakt het verhaal een stuk toegankelijker voor een groter (en jonger) publiek.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren