Cover van boek Dat stomme boek
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Holkema & Warendorf | 2019 | 160 pagina's
ISBN: 9789492844422

Dat stomme boek

ADHD-er zijn en voor school een boek moeten schrijven van minstens tienduizend woorden? Allesbehalve een gemakkelijke opdracht. Maar eens de vijftienjarige Ivan begint te schrijven over de zoektocht naar zijn vader lukt het hem beter dan verwacht. Verhalen over hoe zijn ouders elkaar ontmoetten bij de val van de Berlijnse muur en zijn eigen ontmoeting met een knap roodharig meisje geven het 'stomme boek' pit.

Dit is het verhaal van een wel heel bijzondere roadtrip door Duitsland: niet zomaar een beschrijving van een reisje, maar de zoektocht van Ivan naar wie zijn vader écht is, naar hoe zijn familie in elkaar zit, naar manieren om om te gaan met zijn eigen wilde gedachten. In dit 'stomme boek' stuiteren woorden en zinnen erop los, maar stom is het allerminst.

Lees een stukje

Maar we zaten nog niet in de auto, of ik bedacht ineens een briljant plan: mijn vader zoeken en een boek schrijven kon ik ook combineren, twee vliegen in één klap.
Dat jij dit boek dus leest, heb je aan mijn vader te danken. Of je daar blij mee moet zijn, mag je zelf bepalen. Of je het een stom boek vindt, ook.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.059525

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren