Cover van boek Als geen ander
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2016 | 336 pagina's
ISBN: 9789000344246

Als geen ander

Jaxon en Devorah wonen al hun hele leven aan weerszijden van dezelfde straat. Maar hun werelden kunnen bijna niet verder uit elkaar liggen. Devorah heeft haar streng chassidische opvoeding nooit in twijfel getrokken. Tot ze tijdens een orkaan samen met de protestantse jongen komt vast te zitten in een lift. De grappige Jaxon is geïntrigeerd door het meisje dat een maillot draagt terwijl het zomer is en ook bij Devorah slaat de vonk over. Maar hoe moet dat met hun families?

Tegenpolen trekken elkaar aan maar wat als je families zich met je relatie gaan bemoeien? Klinkt net als de bekendste tragische liefdesgeschiedenis ooit, die van Romeo en Julia, toch? In dit boek vind je geen rivaliserende families maar mensen die naast elkaar leven zonder elkaar écht te leren kennen. Het laat je niet alleen kennismaken met de orthodoxe joodse cultuur in New York maar ook met Jaxons gezin, dat er evenzeer traditionele ideeën over opvoeden op na houdt. Kan hun liefde alles overwinnen?

Lees een stukje

Misschien komt het doordat hij laat zien wat hij voelt en hoe kwetsbaar hij daardoor overkomt, ondanks zijn lange, slungelachtige lijf, iets wat mij helemaal niet zou moeten opvallen. Een lichaam is niets meer dan een lichaam, houd ik mezelf voor. Maar daarmee is het vreemde, prikkelende gevoel in mijn buik nog niet weg, dat zich nu naar mijn benen verplaatst, alsof een onbekend lichaamsdeel voor het eerst ontwaakt. Ik wil hem, tegen beter weten in, in vertrouwen nemen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4

Wat vind JIJ?

Aantal sterren