Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2002 | 120 pagina's
ISBN: 9045103117

Marokko aan de Plas

Tegen zijn zin gaat de Marokkaanse Issa als enige van zijn vrienden naar de school VMBO-groen. Dierenverzorger of tuinman wil hij eigenlijk helemaal niet worden. Maar de nieuwe school heeft niet alleen nadelen; Issa maakt voor het eerst kennis met Nederlandse kinderen en leert zichzelf verdedigen. Als hij de hyperactieve Farah wil beschermen, raakt Issa tegen wil en dank betrokken in een grootse vechtpartij en belandt hij in het ziekenhuis. En dan wordt Issa door de politie verdacht van ‘het veroorzaken van ernstig letsel’...

Karlijn Stoffels beschrijft de moeilijke situatie van Marokkaanse immigranten in Nederland. De verwarring van Issa, die wanhopig beide culturen wil verenigen, komt sterk uit de verf en levert een authentiek portret op. Vol enthousiasme doet Issa z’n best om bij te leren, wat met veel humor en inlevingsvermogen verteld wordt. Een fris en vernieuwend verhaal over onze multiculturele samenleving.

Lees een stukje

Issa hoorde de tram aankomen. Precies op dat moment kwamen de verdreven Plassers vanonder het viaduct tevoorschijn en drongen op naar voren. Ze duwden de Vlugters naar de rand van de halte. Hij keek om en zag nog net de wijdopen mond van de trambestuurder, die uit alle macht remde. Toen nam hij een duiksprong naar voren en trok Farah opzij naar rechts, weg van de piepende wielen. Helemaal links in zijn blikveld zag hij de Kaketoe voorover vallen. Issa sprong naar hem toe, maar hij struikelde en viel. Er was een hoge stem die 'Issa!' gilde, en daarna hoorde en zag hij niets meer.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Leila
22/05/2014
0

Cava

Wat vind JIJ?

Aantal sterren