Cover van boek De grote cirkel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Meulenhoff | 2022 | 672 pagina's
ISBN: 9789029095877
Dit boek staat in de lijst Powermeisjes

De grote cirkel

Marian Graves ontsnapt als baby aan een scheepsramp. Daarmee is de toon gezet voor een avontuurlijk leven: ze wordt vliegenier, maakt naam als smokkelaar, draagt haar steentje bij tijdens de Tweede Wereldoorlog, en verdwijnt spoorloos tijdens een poging om de wereld rond te vliegen.

Hadley Baxter verloor als kind haar ouders in een vliegtuigcrash. Op haar cv als beroemde filmster is dat slechts een voetnoot, in tegenstelling tot de sappige schandalen die ze nu al een tijdje aan elkaar rijgt. Om haar carrière te redden, aanvaardt ze de hoofdrol in een biopic over Marian Graves.

Welke prijs ben je als vrouw bereid te betalen voor je vrijheid? Dat is de centrale vraag doorheen deze bijzonder ambitieuze en meeslepende roman, die de levenservaringen van twee vrijgevochten vrouwen vervlecht tot een spiegelpaleis dat de hele twintigste eeuw omvat.

Lees een stukje

Er waren al eerder stuntvliegers door de stad gekomen om vluchten te verkopen, vliegkunsten te vertonen en parachutesprongen te maken, maar Marian had hen nooit echt opgemerkt, had er nooit over nagedacht hoe een vliegtuig over de bergen kon gaan, over de horizon, mensen naar élders kon brengen. Misschien had ze de gevaarlijke nabijheid van het toestel nodig gehad, zijn gebulder en de rode flits van de vleugels, om haar wakker te schudden uit haar onwetendheid. Of misschien was de tijd er domweg rijp voor. Ze was op een leeftijd waarop de toekomstige volwassene aan de kinderbotten rammelt als aan de tralies van een kooi.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren