Cover van boek Weggaan
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Bezige Bij | 2006 | 284 pagina's
ISBN: 9023421930
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Noord-Afrika

Weggaan

Tanger, Marokko aan de zee. Jongeren staren naar de Spaanse kust, het eldorado dat zo tergend dichtbij lijkt te zijn. Azel is net afgestudeerd en ziet geen kans op werk. De andere jongeren evenmin. Azel is vastbesloten zijn uitzichtloze geboorteland te ontvluchten. Miguel, een rijke Spanjaard, biedt aan hem mee te nemen. De voorwaarde: Azel moet de minnaar van Miguel worden.

Geen zwaar boek is dit, wel een vlotte roman over de droom van vele Afrikaanse jongeren. De hoop op een beter leven, een job, geld om vrouwen te verleiden... Reis met Azel mee van Marokko naar Spanje, van luxehuizen naar de drugsmaffia, geweld en extremistische moslims. Komt hij bedrogen uit, of niet?

Lees een stukje

Azel wist niet goed hoe hij het moest aanpakken en vroeg zich af waar hij moest beginnen. Hij wilde ten minste de verjaardag van hun eerste ontmoeting afwachten. Hij stelde Miguel voor om een feestje te organiseren thuis met wat vrienden. Dat leek hem een goed idee. Een feestje om deze sombere tijd te vergeten, een paar mensen terug te zien, te geloven dat de liefde alles overwint, waarom eigenlijk ook niet?
Miguel, van zijn kant, had hem wel door. Hij wist absoluut zeker dat Azel niet verliefd op hem was, en dat hij profiteerde van de situatie. Het lag natuurlijk niet zo eenvoudig. Soms waren er tussen hen momenten van tederheid, momenten waarop ze elkaar heel nabij waren.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren