Cover van boek Super
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2011 | 166 pagina's
ISBN: 9789047513995

Super

Julie heeft het klaargespeeld alleen thuis te blijven terwijl haar ouders met vakantie zijn. Eigenlijk zou ze naar een zomerkamp gaan, en haar ouders laat ze in de waan dat ze daar ook is. Ze maakt een lijstje van dingen die ze altijd al heeft willen doen: een tattoo nemen, dronken worden en zoenen. Sommige dingen van de lijst zijn erg moeilijk uitvoerbaar. Julie is namelijk blind.

Julie wordt geholpen door Jomar, die ze op straat ontmoet heeft. Maar is Jomar wel de persoon voor wie hij zich uitgeeft? Julie merkt dat hij gezocht wordt door de politie. En dat blijkt niet voor niets!

Lees een stukje

Dit is de nieuwe Julie:
Ik ga naar feesten en naar de Club, ik hang rond op het plein en praat met jongens. Ik lach meer en maak anderen aan het lachen. Ik ben knap en brutaal. Iedereen vindt me leuk. En ík vind mezelf leuk.
Ik ben niet meer bang, zenuwachtig en verlegen. Ik blijf niet meer thuis bij mijn ouders als de andere meiden uitgaan, bij elkaar zijn of met de jongens flirten.
No more Miss Nice Girl. No more Miss Boring. Vanaf nu ben ik de Queen of the World.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.875
3.9/5 4 stemmen
Emma
03/10/2017
0

Ik ben aan het twijfelen of het een geschikt boek is voor een spreekbeurt wat denken jullie

Julie
19/05/2013
0

Het is een mooi boek.

karen
17/03/2013
0

Het boek sleurt je mee in een totaal andere wereld. Het hoofdpersonage is blind en dat maakt het boek juist zo leuk en speciaal. Naar mijn mening las het zeer vlot. Dat gaf me meteen de motivatie om het verder te lezen. Herkenning in jezelf vind ik persoonlijk heel belangrijk. In deze roman leer je jezelf ook beter kennen vanuit een ander gezichtspunt. Het boek is duidelijk voor jongeren geschreven, ook omdat het hoofdpersonage onze leeftijd heeft. Het is een energiek verhaal met veel dialogen en gevoelens. Achter de ontdekking van haar eigen persoonlijkheid, komt er nog een ander verhaal bij kijken. De jongen die Julie ontmoet verbergt iets. Dit alles maakt de inhoud nog boeiender. Kortom een 'super'leuk boek zoals de titel het ook zegt.

Stien
16/03/2013
0

Ik heb het boek in minder dan een week uitgelezen. Ondanks dat het een vertaling uit het Noors is, leest het heel prettig en vlot. De verhaallijn zit goed en de verschillende personages spelen goed op elkaar in. Het boek is een beetje een uitdager omdat het hoofdpersonage blind is. Als je dus graag het verhaal leest van een blinde leeftijdsgenoot, is dit boek zeker een aanrader. Het verhaal bouwt zichzelf steeds meer op. Bladzijde bij bladzijde kom je meer te weten over Jomars donkere verleden en de vragen die Julie zichzelf daarbij stelt. Met hulp van Jomar lukt het Julie om alle opdrachten op haar lijstje af te strepen. Dingen die ze voor zichzelf ooit als onmogelijk gehouden heeft, lukken haar dankzij Jomar nu wel. Doorheen het verhaal zie je ook de evolutie van een prille vriendschap naar een intense liefde… Het boek is een enorme aanrader!

nynke
10/03/2013
0

Het boek 'Super' zou ikzelf niet snel kiezen omdat het een niet zo voorkomend thema is. Maar nadat ik het gelezen heb vind ik het een zeer mooi boek. Het boek vertelt hoe het is om een blind meisje te zijn. En nu sta ik echt stil dat het zeer moeilijk is om zo te leven! Je kan je helemaal inleven in het boek en dat vind ik zeer tof. Ik raad het zeker aan om het ook te lezen.

Phoebe
05/12/2012
0

Een heel spannend boek dat je niet kan wegleggen en meteen wil uitlezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren