Cover van boek Wij leugenaars
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Fontein | 2015 | 269 pagina's
ISBN: 9789026138041
Dit boek staat in de lijst Niet goed in je vel

Wij leugenaars

Cadence, oudste kleinkind van de familie Sinclair, blikt nog één keer terug op de zomer dat ze vijftien werd. ‘Mijn verhaal begint vóór het ongeluk’, zegt ze. Daarna vertelt ze over de zorgeloze zomervakanties op het privé-eiland Beechwood. Met nicht Mirren, neef Johnny en diens halfbroer Gat, vormt Cadence ‘de Leugenaars’. Maar op haar vijftiende krijgt ze een ongeval. Cadence verdrinkt bijna, maar kan zich verder niets herinneren. Twee zomers later keert ze naar het eiland terug. Ze is vastbesloten antwoorden te vinden, maar de familie Sinclair zwijgt verbeten.

Cadence’ verleden is een ingewikkelde puzzel. Pas in de grootse finale vallen alle intriges en familiegeheimen op hun plaats. Dit is een aangrijpend verhaal, een verslavende cocktail van geheimen, verliefdheid en familierelaties, gekleurd door een voortdurende onderhuidse dreiging.

Lees een stukje

Waarom ben ik ’s avonds laat alleen het water in gegaan? Waar waren mijn kleren? Had ik echt hersenletsel van het zwemmen, of is er iets anders gebeurd? Kan het zijn dat iemand me voor die tijd heeft geslagen? Ben ik het slachtoffer geworden van een of ander misdrijf? En wat is er tussen Gat en mij gebeurd? Hebben we ruziegemaakt? Heb ik hem iets misdaan? Hield hij opeens niet meer van me en is hij teruggegaan naar Raquel? Ik besluit dat alles wat ik de komende vier weken te weten kom, boven mijn bed in Windemere komt te hangen. Ik zal onder de aantekeningen slapen en ze elke ochtend bestuderen. Misschien doemt er dan uit de pixels een beeld op.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.92857
3.9/5 7 stemmen
F
13/09/2022
5

Wow!! wat een prachtig boek, soms is het wat moeilijk om te volgen. Maar je wordt helemaal meegesleurd in dit verhaal! Je kan je hier zo in inleven, ik heb het in 4 dagen uitgelezen. Ik kon nooit stoppen, in de auto aan het zwembad, al wandelend, aan zee, ik heb dit boek letterlijk overal gelezen! Ik zou het iedereen aanraden

J
22/02/2022
4

Aan het begin vond ik dit boek redelijk saai. Naarmate het boek vorderde, en er meer leugens en geheimen boven water kwamen, vond ik het alsmaar leuker worden. Zeker een aanrader.

Siska
02/04/2021
4

Dit boek is zeker de moeite waard voor mensen die van mysterieuze verhalen houden. In het begin was het verhaal nogal verwarrend omdat er zoveel personages waren, maar na de eerste pagina's kon ik het boek moeilijk wegleggen. Ik vond het verhaal heel goed en het verrassende einde maakte het helemaal af.

T
08/06/2017
0

Het verhaal opzich is best oké, maar de manier waarop het verteld wordt is verwarrend. Het is niet echt een aanrader, maar als je je toevallig verveelt op een eiland kan dit boek inspiratie bieden...

Wat vind JIJ?

Aantal sterren