Cover van boek Blauw
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Gottmer | 2013 | 158 pagina's
ISBN: 9789025753801

Blauw

Terwijl Nikki’s alternatieve, weinig stabiele moeder haar leven opnieuw probeert op te bouwen, brengt Nikki de zomervakantie met boezemvriendin Tanja door. Maar zowel Tanja als Nikki’s moeder worden al gauw volledig in beslag genomen door een nieuwe liefde. Nikki krijgt er zelfs de drie kinderen van haar moeders vriend Martijn bovenop. Het lijkt alsof Nikki deze ingrijpende veranderingen onbewogen ondergaat, maar diep vanbinnen glijdt ze in een wereld van dwangneuroses en obsessies af. Waneer Nikki denkt dat haar leraar aardrijkskunde, meneer G., en zij voor elkaar bestemd zijn, verliest ze langzaamaan alle grip op de werkelijkheid...

In dit boek leer je Nikki door en door kennen. Als lezer zie je lijdzaam toe hoe ze steeds verder afglijdt in haar eigen wereld. Nikki's wereld wordt heel gevat beschreven, vol onuitgesproken gevoelens en onafgemaakte gedachten. Een confronterend en uitdagend boek dat je niet zomaar los zal laten.

Lees een stukje

Ik sta naast meneer G. en ga nog een stukje dichter bij hem staan. Ik moet zijn litteken aanraken. Het moet. Ik heb een opdracht. Vanmorgen kwam het in mijn hoofd op en nu moet ik mij daar aan houden. Als ik dat niet doe, dan trekken Martijn en zijn kroost bij ons in en dan blijven ze voor altijd. Dat wil niemand, zeker ik niet. Doe het nu! Ik durf het niet. Moet het per se vandaag? Ja, het moet per se vandaag. Ik kijk naar zijn gezicht en het grote litteken op zijn wang.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.4
3.4/5 8 stemmen
jessica de vries
24/08/2015
0

dit is een apart boek om te lezen.
ik dit als een e-book gelezen. er zijn kleine hoofdstukken. maar het gaat over smurfen. ze word helemaal gek van haar leraar dat ze hem moet aanraken.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren