Cover van boek De zomer waarin mijn vader homo werd
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2014 | 164 pagina's
ISBN: 9789000329564

De zomer waarin mijn vader homo werd

Soms zit werkelijk a-l-l-e-s tegen. Arvids moeder is er vandoor met haar fitnessleraar. Daarom brengt Arvid noodgedwongen de zomer door in een boerengat – mét een vader die ‘homo dreigt te worden’. Kaper op de kust is de openlijke homoseksuele Roger Berg, vader van Indiane. Om te verhinderen dat hun vaders iets met elkaar beginnen, worden zij en Arvid noodgedwongen partners-in-crime. Dat verloopt moeizaam, want Arvid is alles wat de spontane, stoere, levenslustige Indiane niet is: ernstig, harkerig en pessimistisch.

Ondertussen doet de liefde onversaagd haar ding. Roger wint Arvids bedachtzame vader voor zich, terwijl Indiane langzaam Arvids hart verovert. Helaas verstoort het bezoek van Arvids vriend Frank het herstelde evenwicht…

De zomer waarin Arvids vader homo wordt, is de zomer waarin Arvid waanzinnig veel bijleert. Over zichzelf en over de Grote Dingen des Levens. Dat de grenzen tussen vriendschap en liefde dun zijn. Dat de liefde complex in elkaar zit - dat vaders op vaders kunnen vallen bijvoorbeeld, en jongens op jongens én meisjes tegelijkertijd. Dat jaloezie lelijk kan zijn. Dat het leven soms heerlijk, soms wreed is. Maar dat alles altijd in orde komt, als je maar geduldig bent en mild voor jezelf. Dit is een grappig en luchtig verhaal over ernstige thema's.

Lees een stukje

Ik heb gehoord dat mensen door alcohol de gekste dingen kunnen doen. Zo las ik een keer op internet over de vader van een gezin die in Las Vegas op vakantie was en zich lazarus zoop. Toen hij wakker werd, herinnerde hij zich niets meer, maar het bleek dat hij 50.000 dollar had vergokt en met een travestiet was getrouwd.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.65
3.7/5 7 stemmen
16/10/2019
0

Ik heb het nog niet gelezen maar je kan niet 'homo worden'. Je bent het of je bent het niet. Je moet het alleen maar zelf ontdekken, en dat is soms moeilijk.

Mathis
10/10/2018
0

DAT IS ECHT SUPER GRAPPIG DAT ZIJN VADER HOMO WERD

aurelie
02/03/2015
0

Ik vond dit boek zeer makkelijk te lezen.

Kwinten
24/02/2015
0

Het boek leest vlot; het bevat een mooi verhaal. Er zijn een paar hoofdstukken die vlot lezen maar sommige zijn te langdradig naar mijn mening.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren