Cover van boek Onder de ketchupwolken
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2014 | 304 pagina's
ISBN: 9789049926458

Onder de ketchupwolken

Vanaf de allereerste bladzijde kondigt protagoniste Zoë Collins een afschuwelijke daad aan, waarmee ze zonder consequenties is weggekomen. Verteerd door schuldgevoelens schrijft ze haar geheim van zich af in brieven aan de ter dood veroordeelde misdadiger Stuart Harris. Oftewel iemand die de gevolgen van zijn daden wél onder ogen durft zien. Gaandeweg wordt duidelijk dat Zoë het afgelopen jaar twee vriendjes had, en dat bleken twee broers te zijn … Net zoals in een klassieke tragedie kan zoveel verboden hartstocht slechts fataal aflopen.

Annabel Pitcher weet vanaf het begin een onderhuidse spanning op te roepen. Wat is Zoë’s ‘misdaad’ precies en wie werd er het slachtoffer van? Waarom wilde Zoë per se twee partners? En hoe reageert haar omgeving op haar daden? Zoë blijkt een moedig personage, dat al haar problemen met veel humor te lijf gaan. Precies die – vaak ongewild – grappige situaties en bedenkingen maken de tragische ondertoon draaglijk. Pitcher schrijft vol mededogen over haar personages, wat in een oprecht verhaal resulteert: kortom, zoals een young adult roman zou moeten zijn.

Lees een stukje

Ik weet hoe het is. De mijne was geen vrouw. De mijne was een jongen. En ik heb hem vermoord, drie maanden geleden precies. Wilt u het ergste weten? Ik kwam ermee weg. Niemand is erachter gekomen dat ik er verantwoordelijk voor ben. Niemand heeft ook maar het flauwste benul, en ik loop vrij rond en zeg de juiste dingen en doe de juiste dingen, maar vanbinnen lijk ik wel te gillen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.75
4.8/5 7 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren