Cover van boek Marsepeinen vingers
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Polis | 2017 | 307 pagina's
ISBN: 9789463102841

Marsepeinen vingers

Servi is negen jaar als haar vader sterft. Haar lieve vader was al een tijdje afwezig, eerst zat hij in de gevangenis, toen lag hij doodziek in een kamer apart. Servi groeit op met mooie, idyllische herinneringen aan haar vader. En ze weet ook zeker dat zij, Servi, geboren is om grootse dingen te doen. Net als haar vader, die geloofde in vooruitgang, wetenschap en God. En dat in Turkije in de jaren 50 van de twintigste eeuw. Servi bijft niet in Turkije, ze belandt in Gent. Zal ze hier haar grootse dromen realiseren?

De geuren van Turkije, de geuren van Gent, humoristische dialogen en een geweldig hoofdpersonage: Marsepeinen vingers heeft het allemaal. Ideaal als je graag diep in een verhaal duikt. Hoofdpersonage Sevi is een boeiende meid met een apart leven. Dit boek vertelt over opgroeien tussen twee culturen, in een gezin dat de vader erg mist en te maken krijgt met extra tegenslag. Toch is het een licht verhaal. Een boek om te koesteren.

Lees een stukje

Mama zet me hard aan het werk, maar ik zeg er nooit wat van. Ik ben jarig, maar moet zelf een tapijtje weven en verkopen om ingrediënten voor een taart te halen. Ze zegt ook altijd dat ik daar wel tegen kan. 'Jij kreeg je naam van de ziener zelf!' Daar is ze heel trots op, en het verhaal vertelt ze telkens op mijn verjaardag. Vader wist niet welke naam ze moesten kiezen voor me - geen enkele naam leek goed genoeg - en ging Said Nursi vragen of hij een voorstel had.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren