Cover van boek Ik mag er niet aan denken
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Borgerhoff & Lamberigts | 2023 | 148 pagina's
ISBN: 9789463938624

Ik mag er niet aan denken

Je kent Jens Dendoncker misschien als presentator (bv. van The Masked Singer) of als stand-upcomedian. Maar daarnaast is Jens ook angstlijder, ex-psychiatrisch patiënt, epilepsiepatiënt en Joy Division-fan.

In dit boek vertelt Jens stukjes uit zijn leven. Op een heel kwetsbare manier mogen we meevolgen hoe het voelde om epilepsieaanvallen te krijgen. Hoe hij als tiener heel wat situaties ging mijden uit schrik voor een aanval. We komen te weten hoe Jens stilaan helemaal de dieperik intuimelde en ook hoe hij er ook langzaam weer kon uitklauteren. 

Dit boek geeft mooi weer hoe elke persoon complex is: je kan én regelmatig erg verdrietig zijn én zo grappig zijn dat je een hele zaal aan het lachen krijgt. Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Een bevrijdend boek om (misschien) herkenning in te vinden.

Lees een stukje

Dat anderhalve jaar in mijn kamertje bij mijn ouders, in het magazijn, in het café op vrijdagavond en in de beek op zaterdagochtend: het voelde als een soort limbo, als wachten zonder goed te weten op wie of wat.
Ik was niet gelukkig, maar ook niet per se ongelukkig. Het leven was iets geworden dat ik maar moest zien te verdragen, iets dat ik domweg moet uitzitten.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Anoniem
23/02/2024
5

Leuk boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren