Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Podium | 2017 | 478 pagina's
ISBN: 9789057598579
Dit boek staat in de lijst Op wereldreis

Buzz Aldrin, waar ben je gebleven ?

Matthias wordt geboren op de dag van de eerste maanlanding. Hij vereenzelvigt zich met Buzz Aldrin, de tweede man van de maanlanding. Met wat vage vrienden trekt hij naar de Faröer-eilanden. Daar gaat het goed mis. Hij ontwaakt, gedesoriënteerd en leeg aan de rand van de weg. Onderdak vindt hij bij een onorthoxe psycholoog die een gemeenschapshuis, 'De Fabriek', runt. Slaagt hij erin om met zichzelf in het reine te komen?

Johan Harstad gunt je een inkijk in de hoogst aparte denk- en leefwereld van de innemende Matthias. Een onwennige held is dat die worstelt met de grote thema's van het leven: wederzijds onbegrip, vervreemding en een gevoel van nergens bij te horen. Een beklemmende, vlotte roman over de (on)draaglijke lichtheid van het bestaan.

Lees een stukje

Augustus en september kwamen en gingen voordat ik het doorhad, de bomen die er niet waren verloren hun bladeren en ik bracht mijn dagen met Havstein en Ennen door in de werkplaats, produceerde houten schapen en stopte ze in de toeristvriendelijke verpakking, probeerde niet stil te staan bij wat ik deed, dat het nutteloos was, dat ik niet echt een bijdrage leverde.
Anna en Palli kwamen elke dag aan het eind van de middag terug, we aten samen en het waren gezellige dagen, ik ontdooide langzaam, dag voor dag, ik was Ötzi de ijsmummie die na al die jaren in de Alpen was gevonden en ik had hier zo lang op gewacht, ik inhaleerde met grote teugen en probeerde me elke dag gemakkelijker te bewegen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren