Cover van boek Het verhaal van een kort huwelijk
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2017 | 204 pagina's
ISBN: 9789023456285

Het verhaal van een kort huwelijk

De Sri Lankaanse schrijver Anuk Arudpragasam debuteert met een aangrijpend boek over oorlog en liefde. Hoofdpersoon Dinesh is op de vlucht voor de burgeroorlog in Sri Lanka. Hij raakt alles en iedereen kwijt en belandt in een vluchtelingenkamp. Daar wordt hij door een man gevraagd om met zijn dochter Ganga te trouwen, in de hoop dat ze dan met rust zou worden gelaten door andere mannen.

Het boek toont op een bijzondere manier de gestage ontmenselijking van een vluchteling. Haven en goed achterlaten betekent ook een verlies aan identiteit. Dinesh verzamelt alles wat hij op zijn weg tegenkomt. Die spullen bieden hem enige vorm van houvast en troost. Zijn jonge bruid is net zo berooid en verloren als hij. Ze zijn beiden de speelbal van de situatie in hun land. Een ontroerend boek dat aansluit bij de actualiteit.

Lees een stukje

Dinesh legde zijn slippers op het zand. Hij trok zijn hemd uit en legde dat netjes boven op de slippers, knoopte zijn sarong los en schikte die voorzichtig op het hemd. Daar stond hij in een volkomen stilte, ongekleed op het nog steeds warme zand en hij keek naar de golfloze blauwe watervlakte die zich voor hem uitstrekte. Er was niemand in de buurt maar desalniettemin voelde hij zich zenuwachtig in zijn ongeklede staat, en op het punt zo'n kwetsbare positie in te nemen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
1

Wat vind JIJ?

Aantal sterren