Cover van boek Het begon met een blowtje
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
House of Books | 2007 | 208 pagina's
ISBN: 9789044317473

Het begon met een blowtje

Al op heel jonge leeftijd komt Hélène in contact met drugs en alcohol. Ze voelt zich onbegrepen door volwassenen en is bang om op te groeien. Wat aanvankelijk een 'troost' lijkt, wordt al gauw een verslaving. Liegen, bedriegen, stelen en weglopen, worden de gewoonste zaak van de wereld. Hélène wint uiteindelijk de strijd tegen drugs, maar heeft haar jeugd definitief verloren.

Rauw en beklijvend boek dat je naar de keel grijpt bij zoveel ellende die druggebruik veroorzaakt. Je volgt Hélènes zelfvernietiging vanop de zijlijn tot en met het fatale shot dat haar de ogen opent. Waarna je meteen getuige bent van de hel van het afkicken.

Lees een stukje

Ik kom een moment bij kennis, en terwijl ik mezelf nog steeds op de grond tegen die deur zie liggen, morsdood, alsof ik in de bioscoop naar een film over mezelf zit te kijken, keer ik terug in mijn lichaam. Ik lig inderdaad in de douche en ze slaan me echt in mijn gezicht, hard, en ik hoor ze zeggen: 'Ja! Oké! Oké! Ze ademt weer!'

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.6
amber
04/11/2013
0

Het boek was op zich niet zo mijn ding. Ik vond dat het heel moeilijk te lezen was doordat er veel moeilijke woorden in stonden. In het begin vond ik het niet zo een leuk boek, naar het einde toe was het wel boeiender. Hélène vertelt over haar drugsverslaving en wat ze allemaal heeft meegemaakt. Zelf heb ik bijgeleerd over de gevolgen van onder andere drugsgebruik. Het is zeker de moeite waard om het boek te lezen.

Wouter Kindt
03/11/2013
0

Ik vind het een mooi maar ook ingewikkeld boek. Het is dramatisch en neemt je meer alsof jij een personage in het boek bent. En het is echt gebeurd, dat doet de emoties losbarsten. Door dit boek te lezen zal je twee keer nadenken voor je aan drugs begint. In het eerste hoofdstuk is Hélène vijftien en plots, in het tweede hoofdstuk, is ze jonger. Het gebruik van moeilijke woorden maakt het lezen ook wat minder gemakkelijk.
Het is zeker de moeite waard om te lezen.

Charlotte Housiaux
03/11/2013
0

Het is een goed boek al had de auteur het spannender kunnen maken.
Ik vind het wel goed dat de lezer Hélène helemaal kan meevolgen in haar drugsavontuur. Het is alsof je het samen met haar beleeft. Je kan al Hélène haar angsten vanop een kleine afstand meevolgen. Zo zie je dat ze een paar keer aan de dood ontsnapt. Zeker een aanrader.

Delphine Dedeyne
07/05/2013
0

Het boek was zeker de moeite om te lezen. Het geeft je een kijk op het leven van een drugsverslaafde. Je beseft dan pas wat de verslaafden allemaal doormaken en hoe zij dat ervaren.Het verhaal vond ik emotioneel wel zwaar. Het boek eindigt verrassend. Zelf vond ik dat het boek moeilijk geschreven was waardoor ik soms stukken moest herlezen. Door het lezen van het boek heb ik veel bijgeleerd. Dus je moet het boek zeker lezen.

Romanie Missinne
07/01/2011
0

Het boek grijpt je vast en laat je niet meer los. Je wordt geconfronteerd met het harde leven als junkie en de nog hardere realiteit van het afkicken. Vooral het feit dat dit een waargebeurd verhaal is zorgt ervoor dat je stilstaat bij het leven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren