Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2012 | 235 pagina's
ISBN: 9789059084407
Dit boek staat in de lijst Op tijdreis

Hannibal

In de 3de eeuw voor Christus doet de negenjarige Hannibal Barkas een belofte aan zijn vader. Nooit zal hij een vriend van de Romeinen worden. Tot zijn dood zal hij hen haten en bevechten. Dit boek vertelt het verhaal van deze Hannibal: de Carthaagse veldheer die een levenslange en verbeten strijd tegen de Romeinen voerde. Aan het woord is Hannibal. Hij is een oude man geworden, een vluchteling dan nog. Hij blikt terug op een bewogen leven.

Vandaag kennen we Hannibal van de kudde olifanten die hij over de Alpen leidde. In onze geschiedenisboeken heet zijn strijd de Tweede Punische Oorlog. Dit boek geeft een blik achter de schermen van die oorlog. Je kijkt binnen in de tent van Hannibal zelf. Daar krijg je een man vol passie en vuur te zien. Maar dit boek gaat ook over de absurditeit van oorlog. En wat is trouwens het verschil tussen een groot krijgsheer en een oorlogsmisdadiger?

Lees een stukje

Ik liep verder tussen de stapels lijken, die bij duizenden op de grond lagen, in de vlakte bij Cannae. In de verte hoorde ik triomfantelijk geschreeuw. Er was weer een dag voorbij.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Tante Eva
21/10/2019
5

Nooit gedacht dat ik een boek over oorlogsvoering zó goed zou vinden! ??? 

taro
05/09/2017
0

het was een heel leuk om te lezen en er waren niet zo veel moeilijke woorden

Wat vind JIJ?

Aantal sterren