Cover van boek In de schaduw van de helden
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Concertobooks | 2023
ISBN: 9789493109612
Dit boek staat in de lijsten VluchtelingenVernieuwende strips Dagboeken

In de schaduw van de helden

Deze autobiografische graphic novel van de Spaanse illustrator David Sala, waarin hij de geschiedenis van zijn twee grootvaders verbeeldt is een lust voor het oog. Ze waren beide oorlogs'helden' tegen het fascisme (de ene tijdens de Spaanse burgeroorlog, de andere tijdens de Tweede Wereldoorlog). Sala duikt in zijn verleden en reconstrueert, met veel oog voor detail en verbeelding, het levensverhaal van zijn twee helden, dat een diepe indruk op hem maakte. Hun verhalen moeten verteld worden.

Explosieve kleuren en vormen waarbij de kunst van Munch geregeld om het hoekje loert, een sterk verhaal dat binnendondert, knallende zinssnedes, en verbazingwekkende mimieken. Dit is een boek dat je niet onbewogen zal laten.

Lees een stukje

We moeten zijn verhaal doorgeven. Het is cruciaal dat de toekomstige generaties dit allemaal weten, zodat deze verschrikkingen niet opnieuw plaatsvinden. Het is onze verantwoordelijkheid om ook onze kinderen erover te vertellen... Zodat ze later ook...Ja toch kinderen? Straks is het verhaal van jullie... het verhaal van opa. 
Onthoud het... Onthoud alles. Het is nu aan jou om mijn verhaal te laten overleven. Je mag niet vergeten wat ik heb meegemaakt.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren