Cover van boek Het eiland van de verdwenen bomen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Nieuw Amsterdam | 2021 | 364 pagina's
ISBN: 9789046829134

Het eiland van de verdwenen bomen

Kostas, een Griek, en Defne, een Turkse, vormen een vertederend liefdespaar. Helaas voor hen verkeert Cyprus in 1974, waarin hun liefde bloeit, in turbulente tijden. Jaren later, in Londen, probeert hun dochter Ada haar familiegeschiedenis te reconstrueren. De broeierige geschiedenis van het eiland wordt verteld via kleine verhalen van gewone mensen. Een belangrijk perspectief in dit verhaal is dat van een vijgenboom, die Kostas meenam uit Cyprus en opnieuw liet wortelen in Engeland. Deze boom belicht haar eigen kijk op de gebeurtenissen, en laat zien hoe 'ontworteld' immigranten zich vaak voelen.

Elif Shafak schrijft zeer zintuiglijk: je ruikt de geuren en wandelt door de kleuren van Cyprus terwijl je leest. De couleur locale in dit verhaal, de sprankelende taal en het aangrijpende relaas van een tomeloze liefde laten je vast niet onberoerd.

Lees een stukje

Bomentijd is vergelijkbaar met verhalentijd, en net als een verhaal groeit een boom niet in volmaakt rechte lijnen, mooie bochten of rechte hoeken, maar buigend en kronkelend en splitsend in fantastische vormen, met allerlei verbazingwekkende vertakkingen en fantasievolle bogen. Mensentijd en bomentijd zijn onverenigbaar.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
MONIQUE VLAMINCK
07/01/2023
5

prachtig

Wat vind JIJ?

Aantal sterren