Cover van boek In de zee zijn krokodillen: het waargebeurde verhaal van Enayatollah Akbari
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Arbeiderspers | 2010 | 179 pagina's
ISBN: 9789029573573

In de zee zijn krokodillen: het waargebeurde verhaal van Enayatollah Akbari

Enayatollah is amper tien als zijn moeder hem meeneemt naar Pakistan. Volgens haar is haar zoon niet veilig in hun dorp in Afghanistan. Maar op een nacht verdwijnt zijn moeder en Enayatollah beseft dat hij nu alleen op reis moet. Zijn odyssee brengt hem eerst als illegale arbeider naar de bouwwerven van Iran. Drie jaar later trekt hij de bergen over naar Turkije. Dan lonkt Europa… Maar is er een plekje waar Enayatollah mag blijven? Misschien wordt Italië zijn nieuwe land?

Kranten en nieuwsberichten staan vol berichten over vluchtelingen en asielzoekers. Maar daar blijven ze beperkt tot cijfers: zoveel honderden leven op straat, zoveel duizenden mogen dit jaar niet in ons land blijven. Maar wat zijn hun verhalen? Die hoor je veel minder. De Italiaanse journalist Fabio Geda kwam Enayatollah op het spoor. Geda geeft in dit boek één vluchteling een stem en een gezicht. Naast dat van van Enayatollah bestaan er natuurlijk veel andere verhalen. Maar dit is alvast één hard verhaal, meeslepend verteld.

Lees een stukje

Af en toe werden we door de stroom of de wind of de golven teruggeworpen in de richting van de Turkse kust - of dat dachten we: we wisten niet zeker aan welke kant Turkije lag en aan welke kant Griekenland - en terwijl hij water uit de boot bleef scheppen, begon de kleine Hussein Ali: 'Ik weet wel waarom het niet lukt om naar Griekenland te komen. Het lukt niet om naar Griekenland te komen omdat de zee daar stijgt.' Dat zei hij grienend.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren