Cover van boek Grand Hotel Europa
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Arbeiderspers | 2020 | 546 pagina's
ISBN: 9789029526227

Grand Hotel Europa

Ilja trekt naar Grand Hotel Europa om de breuk met zijn vriendin Clio te verwerken en neer te schrijven. Als lezer worden we heen en weer geslingerd tussen Ilja’s belevenissen in het ouderwetse hotel en flashbacks naar zijn leven met Clio in Venetië.

Deze roman heeft het allemaal; van beslommeringen over vluchtelingenpolitiek en massatoerisme tot sappige seksscènes en een dolle speurtocht naar een verdwenen schilderij van Caravaggio. Doe daar nog eens wat virtuoos taalgebruik en de nodig dosis humor bovenop, en je snapt meteen waarom Grand Hotel Europa meer dan een jaar lang in de top tien fictie prijkte.

Lees een stukje

Volgens sommige voorspellingen zal het aantal Chinese toeristen in Giethoorn binnen een decennium groeien naar een miljoen per jaar.
Ik zag hen toen ik over het Binnenpad langs de Dorpsgracht wandelde. Ze stonden massaal foto's van elkaar te nemen op de houten bruggetjes of deden dat zittend in een klein bootje met een elektro-motor. Ze waren over het algemeen koddig gekleed, zoals we van Chinese toeristen gewend zijn, maar in elk geval gekleed, wat van de Europese toeristen niet met overtuiging gezegd kon worden. Er voer een bootje voorbij dat uitpuilde van luidruchtige Fransen die hun campingbuiken schaamteloos lieten meedeinen op de golfslag van rakelings passerend verkeer.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren