Cover van boek Anna Karenina
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
G.A. Van Oorschot B.V. | 2020
ISBN: 9789028276062

Anna Karenina

Zou je graag een duik nemen in het Rusland van de negentiende eeuw? Dan is Tolstojs wereldklassieker vast iets voor jou! Het boek volgt twee hoofdpersonen: Anna, naar wie de roman vernoemd is, en Lovin.
Anna is getrouwd met een oudere man en leidt een rustig leventje. Tot ze de knappe jonge generaal Vronski ontmoet… De twee worden halsoverkop verliefd en dat veroorzaakt een groot schandaal.
Parallel loopt het verhaal van Constantin Lovin, een jonge man die klaar staat om zijn leven uit te bouwen. Lovin zoekt niet alleen zijn eigen weg, maar vooral het meisje van zijn dromen.
Deze monumentale roman werd al meerdere keren verfilmd; de laatste grote Hollywood-verfilming dateert uit 2012, met Keira Knightley and Jude Law in de hoofdrollen.

Lees een stukje

Telkens als hij met Anna sprak, sprankelden haar ogen van blijdschap en glimlachten haar rode lippen van geluk. Het was of ze moeite deed om deze uitingen van vreugde te onderdrukken maar ze verschenen vanzelf op haar gezicht. Maar wat doet hij? Ze keek naar hem en schrok. Wat Anna's gezicht volgens Kitty zo duidelijk weerspiegeld had, las ze nu op zijn gezicht. Waar was zijn altijd zo rustige, zelfverzekerde houding en de zorgeloze, rustige uitdrukking van zijn gezicht? Nee, nu boog hij telkens hij iets tegen Anna zei, zijn hoofd alsof hij zich aan haar voeten wilde werpen en zijn blik drukte slechts onderdanigheid en angst uit.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4

Wat vind JIJ?

Aantal sterren