Cover van boek Trots en vooroordeel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Kemper Conseil Publishing | 2019 | 441 pagina's
ISBN: 9789076542942

Trots en vooroordeel

Elizabeth ‘Lizzy’ Bennet groeit op aan het begin van de 19de eeuw, in een gezin met vijf dochters. Lizzy is knap, intelligent, niet op haar mondje gevallen, maar ook een tikkeltje trots. Wanneer de steenrijke meneer Darcy het dorpje bezoekt, is hij al snel geïntrigeerd door Lizzy. Zijn vooroordelen over haar familie vieren echter hoogtij, en zo ontstaat er een complexe liefdesgeschiedenis. Ook Lizzy’s vier zussen geraken verstrikt in de dolgedraaide 19de-eeuwse huwelijksmarkt.

Verschillende verfilmingen en adaptaties (zoals The Lizzie Bennet Diaries) hebben hun eigen versie van de levendige Elizabeth en de hooghartige Darcy neergezet, maar doen zij eer aan Jane Austen’s origineel? Hoog tijd om het zelf te ontdekken, en een kijkje te gaan nemen in die beroemde Engelse landhuizen!

Lees een stukje

Je staat voor een ongelukkige keuze, Elizabeth. Vanaf deze dag zul je voor één van je ouders een vreemde zijn. Je moeder wil je nooit meer zien als je niet met meneer Collins trouwt en ik wil je nooit meer zien als je wel met hem trouwt.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren