Cover van boek Middlemarch
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Athenaeum-Polak & Van Gennep | 2016 | 1019 pagina's
ISBN: 9789025304584

Middlemarch

Middlemarch is het meesterwerk van George Eliot, het pseudoniem van Mary Ann Evans. Achter deze mannennaam schuilt dus een vrouwelijke schrijfster! Wie van Jane Austen houdt, zal ongetwijfeld ook van Middlemarch houden.

Centraal staan de liefdesperikelen van de verschillende bewoners van het provinciale stadje Middlemarch, vooral dan die van het slimme meisje Dorothea, en van dokter Lydgate, die net in Middlemarch is komen wonen. Maar net zoals bij Austen ligt er nog een hoop verborgen onder die schijnbaar oppervlakkige liefdesgeschiedenissen. Zo is de erg vrome Dorothea vastbesloten om haar leven aan het welzijn van anderen te wijden, en heeft Lydgate grootse plannen om een experimenteel ziekenhuis te starten. Maar dat is buiten Dorothea’s oubollige echtgenoot en de kortzichtige dorpsmentaliteit van Middlemarch gerekend…

Lees een stukje

De Garths waren zeer op Fred gesteld, zoals hij op hen; toen hij en Rosamond nog klein waren en de Garths nog in betere doen, had de losse band die tussen de twee families bestond via de twee huwelijken van mijnheer Featherstone (eerst met de zuster van mijnheer Garth en toen met de zuster van mevrouw Vincy) geleid tot een zekere vertrouwelijke omgang, meer tussen de kinderen dan tussen de ouders: de kinderen dronken samen uit hun theeserviesjes en speelden hele dagen bij elkaar. Mary was een echte robbedoes en toen Fred zes jaar was vond hij haar het liefste meisje van de hele wereld en gaf hij haar een koperen trouwring, die hij van een paraplu had geknipt.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren