Cover van boek De ijsmakers
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Bezige Bij | 2016 | 303 pagina's
ISBN: 9789023499268
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib: ver weg

De ijsmakers

De Italiaanse familie Talamini bekwaamt zich al vijf generaties lang in het maken van ijsjes. Met zelf geoogst ijs van gletsjers uit het dal van Cadore en fruit uit de streek toveren ze een lach op het gezicht van iedere ijsliefhebber. In de zomermaanden trekt de familie naar Rotterdam, om daar de noorderlingen te paaien met hun ijscreaties.

Wanneer de oudste zoon Giovanni echter besluit om met de familietraditie te breken, en voor de weg van het woord kiest, wordt hem dat door zijn vader en jongste broer Luca niet in dank afgenomen. Het leidt tot een breuk in de familie, en veel onbegrip. Tot Luca op een dag zijn broer Giovanni een onverwachte en quasi onmogelijke vraag stelt...

De auteur meandert tussen de verschillende generaties, met veel aandacht voor het zinderende woord en poëzie. Een verhaal over schuld, verlangen, keuzes maken en de liefde, altijd weer de liefde.

Lees een stukje

De zomer zeeg neer. Warmte en droogte, overal de geur van hooi. De dagen waren licht en lang, de luchten helderblauw, en in de avond doordrenkt van lavendel en citroen. Giuseppe liep elke ochtend naar de gletsjer op de Antelao. Hij oogstte ijs en kwam drijfnat terug. Maria Grazia plukte vruchten in het bos, glanzende bramen en doffe, bijna zwarte bosbessen. De mensen stonden in de rij en lieten zich elke dag verrassen door een nieuwe kleur, een nieuwe smaak.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren