Cover van boek Dit boek is dodelijk
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Volt | 2023 | 384 pagina's
ISBN: 9789021483078
Dit boek staat in de lijst Sleutels, geheimen en raadsels

Dit boek is dodelijk

Jess schrijft voor haar prestigieuze opleiding een kortverhaal. Wanneer een van de populairste jongens op school (en toevallig ook het nieuwe lief van haar beste vriendin), Hugh, vermoord wordt teruggevonden en haar verhaal de inspiratie lijkt te zijn, wordt Jess verhoord door de politie. Ze beslist om zelf ook op onderzoek uit te gaan, zeker nadat ze berichtjes krijgt die van de moordenaar schijnen te komen... om haar te bedanken voor de inspiratie! 

De elitaire school waar ze als beursstudent studeert is helemaal niet opgezet met de situatie. Jess moet zich namelijk voorbeeldig gedragen om haar studiebeurs te kunnen behouden en daar hoort het inspireren van moordenaars zeker niet bij.

Kan ze tijdig de moordenaar opspeuren? Wie van haar klasgenoten heeft hier iets mee te maken? 

Lees een stukje

Annabelle was gek op roddelen, maar nu viel ze even stil terwijl ze een blik uitwisselde met Lucy. 'Nou, Hattie kwam vanochtend de school binnenrennen, helemaal hysterisch. Ze was door het bos gaan wandelen en... en...' Haar stem trilde. 'Blijkbaar lag hij daar gewoon... Overal bloed...' 

'Wie?' vroeg ik.

'Hugh. Hij is dood.'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Arne
21/04/2024
5

Het verhaal gaat over een meisje genaamd Jess dat voor een opdracht een verhaal schreef over de perfecte moord. Al redelijk vroeg wordt Hugh vermoord en dit gebeurde allemaal volgens Jess haar perfecte moord...

De moord gebeurt redelijk vroeg in het verhaal dus er is direct al spanning, het perspectief wordt ook helemaal uit het perspectief van Jess geschreven en ik kon nooit stoppen met lezen want ik wou altijd weten wat er nu juist in het volgende hoofdstuk ging gebeuren.

Ravena Guron liet de lezer ook perfect een beeld scheppen van de omgeving, wat het boek nog beter maakte. Een verdiende 5 sterren dus.

 

Annabelle
20/04/2024
5

Ik vind het een geweldig boek met een fenomenale plottwist. Heel leuk boek voor lezers van Holly Jackson of liefhebbers van een leuke thriller.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren