Cover van boek Een van ons liegt
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2017 | 301 pagina's
ISBN: 9789000365272
Dit boek staat in de lijst Top 10: 16 tot 18 jaar

Een van ons liegt

Laat je niet afschrikken door de 300 pagina's die dit boek telt, want je leest er razendsnel door!

Wat begint als een saaie strafstudie, draait plots uit tot een moordscène. Vijf leerlingen zijn aanwezig in de nablijfstudie, één van hen sterft, wie van de vier overige studenten is de dader?

Al snel blijkt dat ze allemaal een reden hebben om het slachtoffer Simon dood te willen. Hij is oprichter van de roddel-app die Bayview High School in de ban houdt. Simon stond net op het punt om grote geheimen te publiceren over de vier anderen. Dus wie van hen heeft hem het zwijgen opgelegd?

Lees een stukje

'Zij is de prinses, jij de sporter,' zegt hij. Dan wijst hij met zijn kin naar Bronwyn en vervolgens Nate. 'En jij bent de studiebol. En jij de crimineel. Alle stereotypen uit tienerfilms bij elkaar.'

'En jij dan?' vraagt Bronwyn. Ze stond nog bij het raam, maar loopt nu naar haar tafeltje en gaat erbovenop zitten. Terwijl ze haar benen over elkaar slaat, trekt ze haar donkere paardenstaart over haar schouders. Ze ziet er dit jaar veel leuker uit. Nieuwe bril misschien? Langer haar? Opeens stelt ze zich een beetje op als de sexy nerd. 

'Ik? Ik ben de alwetende verteller', zegt Simon.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.76
Yehor
21/11/2023
4

Dit boek is een boeiende mix van mysterie, spanning en tienerdrama.De personages zijn goed uitgewerkt en hebben allemaal hun eigen geheimen, wat bijdraagt aan de intrige. Hoewel het einde misschien iets te gehaast is, blijft het verhaal tot het laatste moment boeien. Een aanrader voor liefhebbers van Young Adult en mystery genres.

Sam
05/12/2022
0

Ik vind het een heel goed boek, het is heel spannend en heeft een verrassing op het einde. Ik zou het boek zeker aanraden als je van spannende verhalen houdt. Ik vind het leuk dat er niet echt een hoofpersonage is omdat iedereen nu verdacht is.

jack
11/10/2022
4

???

teresa
08/09/2021
5

spannend, leuk, grappig, angstaanjagend, zoeken naar de dader: een geweldig boek om te lezen

Alexis
18/04/2021
4

Een van ons liegt is een coole combinatie van The Breakfast Club en Pretty Little Liars. De vier leerlingen/verdachten zijn heel verschillend van aard, maar hebben allemaal dingen gemeen zoals: ze hebben bepaalde geheimen die Simon wilde onthullen. Hoewel je al snel erachter komt wat de roddels waren die Simon wilde verspreiden, merkte ik later dat er veel meer achter zit. Bronwyn, Addy, Nate en Cooper hebben meerdere dingen te verbergen en het ontdekken van sommige schokkende openbaringen wisten mij enorm te verbazen. Soms las ik gewoon een bladzijde meerdere malen, puur omdat ik niet kon geloven wat er gebeurd was. De schrijfstijl van McManus was eerst een beetje moelijk, maar toen ik eenmaal de personages leerde kennen kon ik niet stoppen met lezen, het werd verslavend!

Zeker naar het einde van het verhaal werd het ontzettend spannend en kwamen alle losse eindjes aan elkaar. Verbanden werden gelegd, de plottwisten vlogen mij om de oren en de laatste vragen werden beantwoord. En had ik het goed? Wist ik de dader te ontrafelen? Nou, niet bepaald. Ik had richting het einde van het verhaal wel een aardig idee wie de dader zou zijn, maar uiteindelijk had ik het mis. Mijn Sherlock-skills lieten mij dus in de steek, maar McManus heeft in ieder geval de schrijfskills aardig te pakken!

Een van ons liegt is een boek dat mijn verwachtingen overtrof. Thrillers zijn normaal niet echt iets dat mij interesseert, maar ik heb wel ontzettend genoten van dit verhaal. Door de verschillende karakters van de personages en de spannende eindes van elk hoofdstuk was ik constant geïnteresseerd om het boek verder te lezen. Het raadsel rondom de dood van Simon ontzettend spannend. Het was in het begin wel een beetje moeilijk om alle verbanden te leggen. Het is een boek dat ik zeker niet zal vergeten.

Alexis
18/04/2021
4

Het was echt een super boek om te lezen, zeker door het feit dat er veel cliffhangers waren! Ik raad jullie dit boek zeker aan als jullie van mysterie houden.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren