Cover van boek Een dodelijke opleiding
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2021 | 335 pagina's
ISBN: 9789024592371
Dit boek staat in de lijst Boeken voor Harry Potter fans

Een dodelijke opleiding

El (17 jaar) gaat naar school op Scholomance: een kostschool waar jonge tovenaars spreuken leren, talen studeren, alchemie uitvoeren...  Klinkt magisch, behalve dat er om iedere hoek moordlustige monsters schuilen. Om te overleven kan een tovenaar beroep doen op mana, zuivere magie die veel moeite kost. Malia, de donkere kant van magie, is aanlokkelijk, maar levensgevaarlijk. El overleeft als eenzaat. Ze probeert de lokroep van malia te negeren en vast te houden aan haar principes. Wanneer Orion, de sterstudent van de school, haar leven redt, wordt ze uit haar isolement getrokken. Zal ze dan toch vrienden maken? En zal ze het schooljaar overleven? 

El is een scherpzinnig hoofdpersonage, met een heerlijk sarcastische vertelstem. Naomi Novik creëerde een gelaagde toverwereld. Het duurt even voordat je doorhebt hoe de vork in de steel zit. Zet door want wanneer de puzzelstukjes op hun plaats vallen, kan je het boek niet meer wegleggen. 

Lees een stukje

Je vindt het vast egoïstisch van me, om moordzuchtige gedachten te koesteren over de held die verantwoordelijk is voor het overleven van een kwart van onze jaargroep. Nou, jammer voor de kneuzen die het zonder zijn hulp niet redden. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.57143
4.6/5 7 stemmen
Gust Vanlerberghe
07/11/2023
4

Het boek was leuk want de spanning werd goed opgebouwd. In het begin was het wel moeilijk te begrijpen en was het een beetje ingewikkeld. Maar toen het verhaal vorderde was het wel een logische opbouw. Ik vind de brutale/sarcastische vertelstijl van het hoofdpersonage El ook echt fantastisch. Het verhaal speelt zich ook af in onze tijd waardoor het eens iets anders is. Het is gewoon een heel leuk boek voor mensen die een beetje van magie houden en van fantasy boeken.

08/04/2023
5

Je kunt je goed inleven in het verhaal.👍

Reinhilde
05/01/2023
5

Schitterend verhaal.  Ik heb echt uitgekeken naar het derde deel. En toen ook in het derde deel was het nog steeds verrassend. Lang geleden dat ik mij zo kon verliezen in een boek. 

Anoniem
08/12/2022
4

prachtig boek, mijn oma had het voor mij, mijn broertje en mijn zusje gekocht om door mijn moeder voor te laten lezen. uiteindelijk is het boek toen naar mij gegaan omdat we dachten dat het te spannend zou zijn voor die andere twee. dit boek is echt een aanrader voor pubers die van fantasy houden (en oudere mensen natuurlijk)

Irene
02/11/2022
4

<33

jan
13/09/2022
5

superfijn

Nolan
08/11/2021
5

Top

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren