Cover van boek Een dodelijke opleiding
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2021 | 335 pagina's
ISBN: 9789024592371
Dit boek staat in de lijst Boeken voor Harry Potter fans

Een dodelijke opleiding

El (17 jaar) gaat naar school op Scholomance: een kostschool waar jonge tovenaars spreuken leren, talen studeren, alchemie uitvoeren...  Klinkt magisch, behalve dat er om iedere hoek moordlustige monsters schuilen. Om te overleven kan een tovenaar beroep doen op mana, zuivere magie die veel moeite kost. Malia, de donkere kant van magie, is aanlokkelijk, maar levensgevaarlijk. El overleeft als eenzaat. Ze probeert de lokroep van malia te negeren en vast te houden aan haar principes. Wanneer Orion, de sterstudent van de school, haar leven redt, wordt ze uit haar isolement getrokken. Zal ze dan toch vrienden maken? En zal ze het schooljaar overleven? 

El is een scherpzinnig hoofdpersonage, met een heerlijk sarcastische vertelstem. Naomi Novik creëerde een gelaagde toverwereld. Het duurt even voordat je doorhebt hoe de vork in de steel zit. Zet door want wanneer de puzzelstukjes op hun plaats vallen, kan je het boek niet meer wegleggen. 

Lees een stukje

Je vindt het vast egoïstisch van me, om moordzuchtige gedachten te koesteren over de held die verantwoordelijk is voor het overleven van een kwart van onze jaargroep. Nou, jammer voor de kneuzen die het zonder zijn hulp niet redden. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Nolan
08/11/2021
5

Top

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren