Cover van boek De nacht in de Telegraph Club
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Nieuw Amsterdam | 2023 | 428 pagina's
ISBN: 9789046831212
Dit boek staat in de lijst Holebi

De nacht in de Telegraph Club

De jaren 1950 zijn niet gemakkelijk voor de Chinees-Amerikaanse gemeenschap van San Francisco. Door de dreiging van het communisme worden de zeventienjarige Lily en haar familie voortdurend verdacht door de overheid. Steeds meer mensen worden gedeporteerd. Lily probeert zo weinig mogelijk op te vallen, maar dan ontmoet ze Kathleen. Ze voelt zich op een heel nieuwe manier aangetrokken tot Kath en stemt in om mee te gaan naar de Telegraph Club, een veilige plek voor de queer gemeenschap van de stad. Lily wordt verliefd en ontmoet Kath er keer op keer, ondanks de risico's. Maar kunnen ze het gevaar echt op afstand houden?

Een aangrijpend verhaal over een eerste liefde. Het boek vermeldt verschillende historische bronnen over de periode en de gemeenschappen uit het verhaal.

Lees een stukje

Maar Lily's aandacht werd getrokken door een vierkantje meteen boven de advertentie voor de Eastern Pearl: TOMMY ANDREWS MANNENIMITATOR - WERELDPREMIÈRE! DE TELEGRAPH CLUB. 462 BROADWAY. Het was nogal een grote advertentie met een foto van iemand die eruitzag als een knappe man met achterovergekamd haar, gekleed in een smoking. Even leek haar hart stil te staan, alsof het adem moest halen voor het weer verder klopte.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Anoniem
13/11/2023
5

Heel goed boek! een echte aanrader!!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren