Cover van boek Cinder & Ella
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Fontein | 2020 | 367 pagina's
ISBN: 9789026152207
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib: dicht bij huis

Cinder & Ella

Ella woont plots bij het nieuwe gezin van haar vader, nadat haar moeder overleed bij een auto-ongeval. Haar stiefzussen zitten niet meteen op Ella te wachten en op haar nieuwe school wordt ze gepest. Gelukkig heeft Ella een online vriendschap met Cinder, aan wie ze alles kwijt kan. Langzamerhand wordt duidelijk dat Cinder een beroemd acteur is. Cinder wil alles op alles zetten om Ella tot zijn geliefde te maken. Zal Ella zich durven tonen zoals ze echt is: gekwetst en vol littekens?

Zin in een modern sprookje en een ontroerend feelgoodverhaal? Dan zit je hier helemaal goed!

Lees een stukje

De man die stond te wachten, bekeek me van top tot teen. Zijn blik bleef even hangen bij mijn littekens en stok, en er trok een brede grijns over zijn gezicht. 'Ik hoop dat je hier klaar voor bent,' fluisterde hij, gebarend in de richting waarin ik zou moeten lopen.
'Totaal niet', verzekerde ik hem, toen ik mijn eerste stap naar een heel nieuw leven zette.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Hanne
01/07/2021
4

Heel leuk boek. Het leest vlot en ik heb dan ook van elke pagina genoten! Ik ben benieuwd naar het vervolg.

FDN
10/03/2021
4

Cinder en Ella.

Er is een meisje dat in Boston woont samen met haar moeder. Wanneer Ella haar 18e verjaardag viert komt haar mama om in een auto-ongeluk en Ella loop daardoor enorme brandwonden op. Ze wordt dan ook direct opgenomen in het ziekenhuis. Haar vader die was weg gegaan bij hun toen ze 8 jaar oud was, had nu volledig voogdij over haar. Natuurlijk was de relatie tussen Ella en haar vader niet erg stabiel: ze hadden al jaren geen contact gehad en waren uit elkaar leven verdwenen. Maar door deze plotse wending was Ella verplicht om bij haar vader te gaan wonen. Haar vader was in die tijd dat hij bij haar was weggegaan al een nieuw gezin opgestart, hij had twee plusdochters samen met zijn vrouw Jennifer. Eens aangekomen moet Ella al haar moed zoeken om haar nieuwe leven recht te houden. Al gaat het al snel niet goed op school en zet haar stiefzus Ana alle leerlingen tegen haar op.

Gelukkig is er toch nog één positief ding in haar leven en dat is Cinder. Cinder is één van de bekendste Hollywood acteurs en haar anonieme chatvriend. Cinder speelt namelijk in vele fantasiefilms waar Ella een enorme fan van is. Ella heeft zelfs haar eigen blog over fantasiefilms en boeken. Waar ze dan uitgebreid haar mening geeft. Cinder en Ella worden elkaars beste vrienden alleen hebben ze elkaar nog nooit gezien en weten ze elkaars echte identiteit niet eens. Zullen hun geheimen hun parten spelen in de toekomst?

Ik vind dit een zeer leuk boek. Er word een zeer realistisch beeld geschept. Al vond ik wel dat op bepaalde momenten er geen spanning in zat en ik geen zin had om voort te lezen. Eens naar het einde toe kan je natuurlijk niet meer stoppen met lezen en wordt de spanning en humor op een zeer aangename manier overgebracht. Ik genoot enorm van dit boek, het was heel luchtig en zacht.

Een enorm pluspunt zijn de gesprekken van Cinder en Ella via sms. Die kan je gewoon mee lezen zoals op je gsm. Dit geeft een leuke touch aan het verhaal en je krijgt zo ook een duidelijker beeld over Cinder en Ella. De auteur, Kelly Orman schrijft dit verhaal op een zeer magische manier. De kleine details van het sprookje zitten er mooi in verwerkt en komen niet te veel aan bod. Het fijne is ook dat ze volledig de stereotypen doorbreekt en haar eigen zin gewoon doet.

Ik als sprookjesliefhebber vond dit een perfect boek. Ben jij dat ook, twijfel dan zeker niet en ga het lezen. In september 2021 komt er een vervolg op het verhaal. Ik ben zeer benieuwd en zal het zeker in huis halen om te lezen.

Mijn eindoordeel: als je een rappe lezer bent en je wel van een sprookjesgedachte houdt. Twijfel dan niet want dan denk ik dat dit boek een aanrader is. Ik kan al niet wachten om het tweede deel te lezen.

tijgetje🐯
15/12/2020
5

Super mooi boek! Maar wel triestig. Ik zit nog niet aan de helft en ik moest al 5 keer wenen. Maar dat is juist het mooie aan het boek! Ik raad het zeker en vast aan. Het is heel zacht en breekbaar, maar ook heel sterk en krachtig. Ik moest serieus bij de eerst pagina al huilen! Maar ik voelde me ook wel niet zo goed. Ik had net ruzie met mijn bestie en ik dacht, ik ga effe lezen. Dan word ik wat vrolijker. Niet dus. Ik moest nog meer huilen. Maar het boek is op zich wel echt prachtig! Alleen moet je het niet lezen als je blij wilt worden. Maar iedereen, lees het boek! Je gaat het zo mooi vinden! Als je het leest, laat me weten wat je ervan vond! 

Sandra
04/12/2020
5

Ik vond dit boek leuk. Want je kon je inleven in de personages. Je kan het vlot lezen. Ik wil ook het vervolg lezen. En het is een moderne vorm van Cinderella of Assepoester.

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren