Cover van boek De meisje
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lannoo | 2023 | 271 pagina's
ISBN: 9789401486217

De meisje

Idriss is een lief en gevoelig kind. Enthousiast helpt hij zijn moeder in de keuken. Op school wordt hij geplaagd omdat hij met een pop speelt. Wanneer zijn zussen menstruatiekrampen hebben, zorgt hij liefdevol voor hen. Het liefst wil Idriss ook een meisje zijn (of een zeemeermin). Tijdens de jaarlijkse vakantie naar Marokko, wordt hij voor het eerst verliefd op een jongen. 'De meisje' volgt hoe Idriss opgroeit en worstelt hij met trouw aan zijn gezin en hun geloof versus zijn eigen weg gaan. 

Schrijver Jaouad Alloul (die tevens ook queer-activist, theatermaker en kunstenaar is) baseerde het verhaal van Idriss deels op zijn eigen leven. De beknopte en heldere schrijfstijl raakt meermaals een gevoelige snaar. Een ontzettend eerlijk en belangrijk verhaal. Een aanrader voor iedereen op zoek naar zichtzelf: jongens, meisjes, zeemeerminnen, en alle anderen. 

Lees een stukje

Iedere twee weken ging vader naar de kapper en dan mocht ik hem vergezellen. Eén van die zeldzame momenten samen. Terwijl er duchtig geknipt en geschoren werd, dronken de aanwezigen koffie en thee en filosofeerden ze heel zwaar over het leven. Ik werd altijd ontzettend nerveus van al die Marokkaanse mannen die zo mannelijk mogelijk met elkaar zaten te praten. 
Wiiii, stel je voor dat ze mijn gedachten kunnen lezen, of dat ze kunnen horen dat ik aan allerlei dingen denk waar alleen meisjes aan mogen denken. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Sinem
05/09/2023
0

Ik vind dit boek enorm onrespectvol tegen de Marokkaanse en islamitische gemeenschap. Onacceptabel.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren