Cover van boek Twee meisjes
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Beefcake Publishing | 2011 | 157 pagina's
ISBN: 9789491144028

Twee meisjes

Aïcha is geboren in Marokko, Mimi in België. Ze hebben Marokkaanse ouders die hen streng opvoeden. Want ze wonen dan wel in Brussel, hun ouders willen hun dochters behoeden voor het westen. Alles voor de eer van de dochter! Mimi en Aïcha worden heen en weer geslingerd tussen twee culturen, tussen het Offerfeest en Sinterklaas, tussen vaderlijke ontoegeeflijkheid en emancipatie.

Auteur Mina Oualdlhadj groeide op in Brussel en schrijft in dit boek over ‘haar’ generatie, de zogenaamde 'tweede generatie'. Dat doet ze met de nodige zelfspot en een charmante openheid. Haar verhaal getuigt van respect voor zichzelf, voor haar familie en haar omgeving.

Lees een stukje

Moeders met getrouwde dochters pronkten vol trots met ze. Ze liepen rechtop en blaakten van zelfvertrouwen. Maar hoe ouder wij werden, hoe krommer mijn moeder liep en hoe meer ze haar ogen neersloeg zonder dat wij ertoe kwamen haar hoofd op te tillen. De stekelige opmerkingen van haar vriendinnen ontmoedigden haar nog meer: 'Je hebt mooie dochters en geen een van hen is getrouwd. Wat zonde!' Met andere woorden: Ze hebben vast een verborgen slechte kant. Ze zijn misschien lichtzinnig. Onze mannen houden alleen van ernstige meisjes...

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren