Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Averbode | 2002 | 74 pagina's
ISBN: 903171870X
Dit boek staat in de lijst Op expeditie

De kooi

Met twee vrienden ontvoert Deirdre de directeur en eigenaar van de Wattel-dierentuin. Haar motieven worden maar stap voor stap duidelijk. Dierenliefde speelt een rol in dit drama, maar de dood van Deirdres moeder nog meer.

Je houdt van dieren? Je vindt dierentuinen maar niks? Dan zit je met je dierenhart in dit boek op de juiste plek. Je krijgt er een portie emoties, spanning en avontuur bovenop.

Lees een stukje

Waarom was ze hierheen gekomen met die gevaarlijke Bully achter zich aan? Daar stond Sami's fiets! Die moest ze verstoppen, want zelfs die domkop van een Bully kon dat krakkemikkige ding uit duizenden herkennen. Ze mocht Sami ook niet roepen en ze mocht geen schuilplaats zoeken in de enige veilige plaats in de oude fabriek, want als Bully haar daar vond, dan was alles voorbij. Deirdre liep naar Sami's fiets. Te laat! Voetstappen op het steengruis. Het geluid van grote zware boots aan grote lompe voeten.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.20488
Quinten
15/03/2013
0

Ik vind het wel een goed boek. Ik ga zeker nog boeken van deze auteur lezen. Het boek zit vol spanning en actie, zoals bijvoorbeeld toen de kooi openvouwde. Het gaat ook over een interessant onderwerp, namelijk een ontvoering. Het verwonderde mij wel dat haar vrienden mee wilden helpen aan zo een plan.

Kris
15/03/2013
0

Ik vond het wel een goed boek. Het leest zeer vlot en het is helemaal niet moeilijk te volgen. Het onderwerp (ontvoering) spreekt me wel aan. Ik houd wel van spannende verhalen. Moest deze auteur nog van dit type boeken geschreven hebben, zou ik deze graag lezen.

Het hoofdpersonage heet Deirdre. Ze is een knap meisje dat in het zesde jaar Metaal zit (vermoedelijk dus 18 jaar). Ze heeft zwart haar en is veruit de grootste van haar klas. Ze kan heel koppig zijn en pakt graag initiatief (lid van de jeugdraad). Ze is de slimste leerlinge van de klas.

Elisa
24/01/2013
0

Mooi, maar ingewikkeld in het begin.

Lisa
24/01/2013
0

Het was een dun boekje maar een zeer leuk boekje om te lezen .

Hannah
01/11/2007
0

Het is een super boek!
Zeker de moeite waard om te lezen.
Het leest zeer vlot en is dus ook snel uit. Ideaal als je een boek voor school moet lezen tijdens de vakantie en je toch nog wil weggaan met vrienden en vriendinnen. Voraal het einde is zeer verrassend en heel fijn. Lezen. ; )

Niels
06/10/2004
0

Het was een heel mooi boek, wel wat kort maar maar heel krachtig. Het negatieve eraan vond ik wel dat het moeilijk leesbare namen waren, en moeilijk verstaanbare zinnen, maar het was binnen het uur uit, niet dat ik dat postitief vond want ik genoot echt van het boek. Als je eraan begint heb je drang naar wat er volgt.

Je moet het echt lezen mensen!!

Klaas
06/10/2004
0

Het is een kort boek, maar het loont zeker de moeite om het te lezen, het boeit je enorm. Als je er aan begint heb je zin om meer te weten te komen. Kortom, het is een mooi boek maar er ontbreekt soms wat aan gewone taal! Het is soms moeilijk om details en woorden te begrijpen! Het is een boek dat vlot gelezen wordt.

Het is een aanrader!

tim
06/10/2004
0

Het was een zeer interessant boek, en ook zeer leerrijk. Het boek las zeer vlot en was zeer aangenaam om te lezen. De personages spelen een toffe rol in het boek, en willen hier ook aanleiding geven aan de niet lezers om toch het boek te lezen. Voor mij was het alvast een zeer tof boek, het is zeker een aanrader voor de jongeren die niet zo graag lezen.

kujtim van emanuel hiel
19/05/2004
0

zeer mooi boek!!!

Pauline
11/02/2004
0

Ik vond het boek kort maar krachtig, ik had het binnen het uur uit. Wat ik erg goed vond is dat er niet veel details werden vertelt, gewoon lekker vlot doorlezen.

Andries
12/11/2003
0

Dit kort maar leuk boek was zeker de moeite waard om te lezen, het sleept je mee in zijn avontuur en "dwingt" je om verder te lezen. Ikzelf ben niet echt een boekenwurm maar dit boek was aangenaam en leesde zeer vlot.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren