Cover van boek De acht bergen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2023 | 239 pagina's
ISBN: 9789403197012

De acht bergen

Pietro woont met zijn ouders in Milaan. Elk jaar brengen ze de zomer door in een klein dorp in de Noord-Italiaanse Aostavallei. Pietro worstelt met zijn ietwat autoritaire vader. Op lange wandelingen sjokt hij achter hem aan en probeert zijn vaders liefde voor de bergen en waar die vandaan komt te begrijpen.
De elfjarige Bruno woont al zijn hele leven in dit dorp en zorgt er voor de koeien. Beide jongens zijn even oud maar hun levens kunnen niet meer van elkaar verschillen. Elke zomer vinden ze elkaar. Hun vriendschap lijkt even onverwoestbaar als de bergen om hen heen.


Dit boek is een eerbetoon aan de bergen, maar ook een prachtig verhaal over vriendschap, over vader-zoonrelaties, over stilstaan en veranderen, over eenzaamheid en verlies, over diep geworteld zijn en je eigen bestemming zoeken.

Lees een stukje

Ik had mijn vaders naam sinds de dag van de begrafenis niet meer gehoord. Het deed me deugd die door Bruno te horen uitspreken, ook al had ik soms het idee dat we twee verschillende personen hadden gekend.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.666665
4.7/5 3 stemmen
22/10/2023
0

super tof boek zeker lezen !!

Joachim
29/09/2023
0

zeker niet interessant

Robbe
21/09/2023
4

goed

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren