Cover van boek De sneeuwpanter
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Arbeiderspers | 2021 | 187 pagina's
ISBN: 9789029542609
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Azië

De sneeuwpanter

Reisverhalen lezen, dat is exotische streken verkennen en avonturen beleven vanuit je luie stoel. In het geval van “De sneeuwpanter” is dat best luxe, want het titeldier verschuilt zich in Tibet ver van alle comfort, op grote hoogte en in de barre kou.

Dat alles trotseert voor ons Sylvain Tesson, Frans filosoof, dichter en doorwinterd reiziger. Hij brengt dit desolate, bijna buitenaardse decor en haar bewoners zwierig onder woorden. In de kantlijn noteert hij met scherpe blik hoe de mens die eenzaamheid, wijsheid of schoonheid zoekt in de wilde natuur uiteindelijk vooral zichzelf tegenkomt.

De speurtocht naar de sneeuwpanter is vermengd met heel wat persoonlijke anekdotes en bespiegelingen over de mens en zijn vaak rampzalige impact op de natuur. Zo levert Tesson een erg actueel boek af, dat je in gedachten verzonken achterlaat in je luie stoel.

Lees een stukje

Als mijn moeder het ons had opgedragen, had ik haar lichaam graag naar een uithoek van de Kunlun gebracht. Daar zouden de lijkenpikkers het hebben verscheurd alvorens zelf tussen andere kaken te belanden en zich in andere lichamen – van een rat, een baardgier, een slang – te verspreiden, waardoor een wees geworden zoon zijn moeder kon menen te herkennen in een klapwiekende vleugel, een golvende schub of een trillende vacht.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren