Cover van boek Gelukkig tegen de wereld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2022 | 478 pagina's
ISBN: 9789024599912

Gelukkig tegen de wereld

Gioia is een buitenbeentje dat haar geloof in de wereld heeft verloren. Tussen haar ouders botert het al lang niet meer en haar vriend Lo heeft haar verlaten. Als de filosofiedocent waar ze altijd bij terecht kan plots ook niet meer te vertrouwen blijkt, stopt ze met school en met fotograferen. Haar schrift met onvertaalbare woorden belandt in de vuilnisbak. Het enige dat haar nog overeind houdt, zijn mysterieuze en anonieme telefoontjes van iemand die Gioia ‘De Zwijger’ noemt.
Vindt Gioia haar querencia, de plek waar ze volledig zichzelf kan zijn en van waaruit ze kracht haalt omdat ze zich er thuis voelt?

Dit boek is het vervolg op het ongeëvenaarde young-adult boek ‘De bijzondere woorden van Gioia’. Beide delen zijn los van elkaar te lezen. Ook dit verhaal kruipt onder je huid en zit vol met onvertaalbare woorden, filosofische wijsheden en doordenkers.

Lees een stukje

Geluk is iets wat valt. 
Ooit vertelde iemand mij dat ze die zin elke dag op haar arm schreef om zo te onthouden dat al het mooie op de wereld daarin verstopt ligt: in de dingen die vallen, in de dingen die iedereen weggooit. 
En ze had gelijk: tussen het afval vind je soms de mooiste dingen. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren