Cover van boek Merel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2018 | 238 pagina's
ISBN: 9789047710271
Dit boek staat in de lijst Boeken voor muzikanten

Merel

Merel praat amper en heeft eigenlijk geen vrienden. Als ze op school wordt gevonden op het dak, denkt iedereen dat ze zelfmoord wilde plegen. Alleen deed Merel iets heel anders op dat dak…
Merel moet naar een therapeute, wat ze eerst vreselijk vindt. Gelukkig valt het mee. En zo belandt Merel (eerder tegen haar zin) op een muziekkamp. De basgitaar geeft haar vleugels en langzaam maar zeker legt Merel contact met anderen.

Elke puber - stille en luidruchtige - herkent zich beslist in Merel. Hoe pas ik in deze wereld? En hoe doe je dat eigenlijk, vrienden maken? Dit boek swingt, dankzij de enorme kracht van vrienden, die ene belangrijke leerkracht, én dankzij muziek. Lezen!

Lees een stukje

Die avond roept Tye ons allemaal onze kamer uit en stuurt ons naar buiten. 'Het is een ritueel,' zegt hij. 'Vlak voor het grote optreden slaken we met ons allen een oerkreet, om de zenuwen kwijt te raken.' Ik kijk naar Spike, die zegt: 'Geen zorgen, het is leuk.' Midden op de campus, halverwege tussen Heart en ESG, ligt een cirkelvormig grasveld met een vlaggenmast in het midden. Van alle kanten stromen er mensen heen die samen een kring vormen. Lara en Tanasia komen naar ons toe. Iedereen pakt elkaars hand; Tanasia de mijne, Lara die van Spike, tot het hele kamp met elkaar verbonden is.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren