Cover van boek Er is geen vorm waarin ik pas
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Leopold | 2018 | 211 pagina's
ISBN: 9789025869717

Er is geen vorm waarin ik pas

Tessel is gevoelig, perfectionistisch en onzeker. Ze voelt zich waardeloos nadat ze een jaar lang de ‘assistente’ was van haar leraar Nederlands. Zonder dat Tessel het besefte, was ze smoorverliefd op hem. En hij? Hij maakte daar simpelweg gebruik van. Je zou voor minder in de war raken.

Dit verhaal is geen gewoon verhaal, het is net als Tessel in de war. Daarom is het een afwisseling tussen gedichten van Tessel, herinneringen, gesprekken… Telkens balanceert Tess tussen lachen en huilen en alle verwarrende emoties daartussenin. Er is geen vorm waarin ik pas won de Gouden Lijst, de bekende prijs voor het beste boek voor 12-15 jaar. Die prijs is het terechte kwaliteitslabel voor dit boek!

Lees een stukje

En toen was daar de mentor. Met zijn telepathie-app. Hij wist het. Ik had een burn-out. Of ik zat er op zijn minst tegenaan. ‘Te lange tijd te veel stress.’ Te perfectionistisch ingesteld, dat ook, maar dat vond hij verder niet zo’n punt, in tegenstelling tot mijn moeder. Hij stelde voor om ‘het voorlopig rustig aan te doen’. Goed idee! schamperde ik in mijn hoofd. Hoe kom je erop? (Ik deed het al een hele tijd rustig aan.) Maar nu mocht het officieel en hoefde ik me niet meer telkens ziek te melden als ik ergens tegen opzag. Of ergens geen zin in had. Het enige wat ik moest doen, was: een begin maken met mijn profielwerkstuk. ‘Al was het alleen maar om je een beetje van de straat te houden, hahaha!’

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren