Cover van boek Norwegian wood
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Atlas Contact | 2015 | 317 pagina's
ISBN: 9789025442842
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Azië

Norwegian wood

Watanabe en Naoko hebben veel gemeen: ze hebben een eerder teruggetrokken karakter en houden niet van de drukke buitenwereld. Bovendien verloren ze hun beste vriend en geliefde Kizuki. Ze gaan op een verschillende manier met hun verdriet om: Naoko trekt zich terug uit de wereld en Watanabe zoekt, hoe moeilijk hij het ook heeft, het drukke leven van de universiteit op. Als Watanabe de zelfzekere Midori ontmoet, wordt hij heen en weer geslingerd tussen twee werelden.

Dit boek gaat recht naar je hart. De melancholie waarmee Watanabe en Naoko in het leven staan is bij momenten hartverscheurend, maar soms ook heel vertederend. Norwegian Wood is het ideale boek om de belangrijkste Japanse auteur van vandaag mee te leren kennen. Van het boek werd onlangs ook een mooie, poëtische film gemaakt.

Lees een stukje

Een paar keer probeerde ik met Naoko over deze gevoelens te praten. Ik dacht dat zij misschien met enige precisie kon begrijpen hoe ik me voelde. Maar ik kon er de woorden niet voor vinden. Ik vond dat vreemd. Het leek wel of Naoko mij had aangestoken met haar woordenzoekziekte.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.42857
3.4/5 7 stemmen
Hilde Van Marcke
08/09/2015
0

Mooi! Schitterend om voor te lezen aan leerlingen terwijl The Beatles op de achtergrond weerklinken. Geheimzinnig zoals Murakami kan zijn, eigenzinnig ook, romantisch en hartverscheurend tegelijkertijd, beklijvend zonder meer.

Laura Vanden Heede
03/10/2012
0

Ik vond het boek supermooi, Murakami beschrijft gebeurtenissen en details net alsof het een film is. Bij een aantal boeken heb ik soms even geen zin om verder te lezen, maar dat was nu zeker niet het geval. De personages zijn boeiend en je raakt gefascineerd door hen.
Tijdens het lezen heb ik een aantal keer 'Norwegian Wood' van the Beatles opgezet en dat hielp echt nog mee aan de sfeer van het boek.
Ik heb er zeker geen spijt van dat ik dit gelezen heb, en ja ik beken: op het einde moest ik wenen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren