Cover van boek Chocola
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Kern | 2012 | 365 pagina's
ISBN: 9789032513504

Chocola

Een vrijgevochten vrouw met een dochtertje opent een chocolaterie in een klein Frans katholiek dorpje, midden in de vastenperiode. Zo haalt ze zich de woede van de katholieke dorpelingen op de hals, de dorpspriester op kop.

Intriges verweven met geur en smaak van chocolade... Dit is een heerlijk zoet en ontspannend verhaal! Al even smakelijk is de verfilming Chocolat.

Lees een stukje

Het is net een van mijn dromen. Ik wentel me door de chocola. Ik zie mezelf in een veld vol chocola, op een strand van chocola - ik zwem erin, ik wroet erin rond, ik bezat me eraan. Ik heb geen tijd om de etiketten te lezen, ik prop de chocola op goed geluk in mijn mond.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.269885
Jessica Buysse
02/11/2014
0

Het boek ‘Chocolat’ is een zeer mooi geschreven verhaal. Soms eens wat onduidelijk, maar als je verder leest ben je weer mee met het verhaal. Het verhaal bevat flashbacks. Door deze flashbacks wordt het verhaal duidelijker. Je komt iets meer te weten over het verleden van Vianne Rocher en haar moeder. Over dorpspastoor Reynaud en zijn kindertijd. Het verhaal bevat ook veel emoties. De eerlijkheid en liefde van Vianne, de vrolijkheid van Anouk, de onzekerheid van Joséphine, de koppigheid van Armande, de twijfels en woede van Reynaud. Het verhaal wordt met de ik-vorm voorgesteld. De ik-vorm is vooral Vinanne ( het hoofdpersonage ). De pastoor wordt ook regelmatig voorgesteld met de ik-vorm ( het aanspreken tegen God ). In het verhaal is er veel spanning te herkennen. Dat gebeurt door het uitgebreid vertellen hoe een personage eruit ziet of hoe de locatie eruit ziet. Er wordt ook spanning gemaakt door de gevoelens van de personages. De conflicten tussen Vianne en Reynaud. De ruzies tussen Caroline en Armande. De scheiding tussen Josephine en Muscat. Het einde vind ik zeer mooi. De allerlaatste keer samen met de familie zijn en dan kon Armande vredig sterven. Dat is wel zeer aangrijpend. De twijfels van de pastoor om het chocoladefestival te verstoren. Maar uiteindelijk eet hij van de chocolade en vernielt het niet. De vreugde van alle mensen samen. Nu ik het boek heb gelezen zou ik de film wel willen zien. Ik ben benieuwd hoe de film eruit zal zien. Tijdens het lezen kan je bepaalde scènes goed voorstellen, daar deze uitgebreid omschreven worden. Toch kan dit bij iedereen anders zijn omdat je er toch nog je eigen fantasie kan aan toevoegen. Eigenlijk is het een mooi romantisch verhaal.

Sarah
19/11/2013
0

Het is een zeer aangenaam boek om te lezen. Er zitten constante wendingen in waardoor het nooit saai wordt. Het is een boek dat je in één ruk wilt uitlezen en waarvan je al snel het einde wilt weten.
In het boek zitten veel uiteenlopende personages die het verhaal heel maken. De twee personages die er uit springen zijn de pastoor en Vianne, de uitbaatster van de praline/chocolade winkel. De twee personages vertellen dan ook hun kijk op de wereld. De pastoor vind dat Vianne met haar praline/chocolade winkel de dorpelingen slecht beïnvloed en probeert er dan ook alles aan te doen om haar zaak failliet te laten gaan. Terwijl Vianne dan weer vind dat de pastoor zich teveel vasthoudt aan het geloof. Het is spanning verzekerd en ik waarschuw je na dit boek heb je ineens heel veel zin in chocolade!

Marie
23/05/2012
0

'Chocola' is een meeslepend verhaal vol met goed gekozen karakters en een mooi uitgewerkt thema. De soms verrassende wendingen zorgen dat het verhaal niet saai wordt. Er wordt soms wel in herhaling gevallen. Het boek heeft een redelijke dikte namelijk 286 pagina's, en de laatste 75 pagina's heb ik zo vlug mogelijk gelezen want dan gaat het boek van de ene 'spannende' gebeurtenis naar de andere andere ontdekking. Maar als ik moest kiezen zou ik toch de film kiezen om de herhaling te vermijden.

leen bokken
30/10/2011
0

een superformiweldigeindefantakolosachtig boek!!!!!

leen
10/09/2011
0

een heeeeeel mooi boek! ik hou van chocolade dus ik vond het zeeeker mooi! het is echt de moeite waard!!!!!!!!!!

eva
21/11/2010
0

Ik vond het een heel leuk boek om te lezen, want het waren leuke karakters en ik hou ook erg van Frankrijk en chocolade. Er zaten ook veel leuke stukjes in die zorgden voor de nodige humor in het verhaal, zoal het moment dat alle dorpsbewoners in de kerk zitten, behalve Vianne en Anouk, en je hoort overal gekraak van de zakjes.
Het is een zeer mooi verhaal over hoe Vianne de 'harten' steelt van de dorpsbewoners met haar chocolade, of ze nou willen of niet, ze vallen allemaal één voor één voor de heerlijke chocolade.

Laurien Verhaegen
13/11/2010
0

Ik vind het een zeer geslaagd boek. Het is een boeiend verhaal, je zit helemaal mee in het verhaal verweven! Het is een fantastidch boek!

Dymfna
30/10/2009
0

Het boek "Chocolat" is een boek dat vlot leest. Het is eenvoudig geschreven en nooit saai. Ik vind het boek vertederend door de vriendschappen tussen de verschillende personages. Op de eerste plaats denk ik dan aan de groeiende vriendschap tussen Vivianne en Armande. Het boek is ook kleurrijk, bijvoorbeeld door de keuze van de woorden: er wordt veel gebruik gemaakt van bijvoeglijke naamwoorden. Soms is het boek zelfs een beetje vijandig, bijvoorbeeld bij de verhouding tussen Vivianne Rocher (het hoofdpersonage) en de pastoor van het dorp, natuurlijk zorgt dit ook mee voor spanning. Het boek is informatief. Ik bedoel hiermee dat we in die enkele weken, die de auteur beschrijft, heel wat te weten komen over het leven van de personages. Ook wat zij vroeger hebben meegemaakt wordt beschreven. De tienerjaren van Vivianne Rocher zijn zowat de rode draad doorheen het hele verhaal.
Kortweg: ik vind het boek een echte aanrader. Er zitten zoveel aspecten in, zowel vriendschap, liefde als spanningen en ruzie. Dit wordt allemaal nog mooier door de verfijnde manier van schrijven van de auteur.

Enide
27/03/2007
0

Een fantakollosagtigmegaformidabele film, hopelijk is het boek ook zo goed!

Emmet
30/09/2005
0

Ik vind het een leuk boek. Wel een beetje ingewikkeld maar voor de rest valt het goed mee. Ik heb het einde wel nog niet gelezen, maar ik kan je verzekeren dat alles goed verloopt.
Ik raad jullie dan ook aan dit boek te lezen. De groeten en veel leesplezier !!

Marie Daems
15/09/2005
0

Nog maar eens een bewijs dat een boek niet kan tippen aan de verfilming ervan! Fantastisch boek waarbij je de chocolade proeft tijdens het lezen.

tinne verheyen
17/04/2005
0

heb de film gezien en die is geweldig dus zal het lezen van het boek snel volgen....

wendy
13/12/2004
0

Ik ben verzot op de film, dus kon het boek niet uitblijven!
En ja in het boek kun je de chocolade ook bijna proeven! Je begrijpt eigenlijk nog meer van het verhaal, omdat er stukken weggelaten zijn in de film, en stukken anders voorgesteld, maar het meeste is vrijwel identiek qua diepte en emoties.
Gewoon lezen, je zal wel zien wat ik bedoel....

Biene
22/05/2004
0

De film heb ik al gezien en is prachtig, de casting was in orde en het zien hoe ze die chocolade maken was om te watertanden. Zelf heb ik het boek besteld en ontvang ik het binnenkort, maar ik twijfel er niet aan dat het even goed zal zijn dan de film. Waarschijnlijk zelfs beter, want een boek kan zoveel meer bevatten dan een film. Aanrader!

Tatiana
10/05/2004
0

Ik heb de film zelf wel gezien maar het boek nog niet gelezen!
Ik vond de film echt heel goed dus het boek zal ook wel goed zijn!!!

an
05/01/2004
0

het boek is veel beter dan de film, je krijgt veel meer diepte in het verhaal. de film op zich is zeer goed, maar het boek blijft toch de beste

hidt
01/11/2003
0

Zeer goede film met alles er op en er aan ik ben nu ook bezig aan het boek wat ook super is!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren